sekadar melepas batuk di tangga

Salam Selasa semua

Malasnya…nak tulis

ni entry sekadar layu di hujung tanjung..

sekadar melepas batuk di tangga..

kot-kot ada yang terindu kat kita..ewahhhhh chittt poraahhhhhh

cerita mak-mak..

wafiy start exam midyear sekolah rendah last week 14 May

sekolah agama semalam 19 May start

hari-hari tanya macam mana exam bang? semuanya ok je jawabnya. hopefully lah. darjah 1. what do you expect? mama pon darjah 1 ermmmmm suam-suam kuku gak, 1 kelas je pun, ni dia 8 kelas kan. mau tak persaingan heibat.

damia sibuk dengan story telling contest nya. ni lagi mama bercinta nak ajar. sebab tak berbakat semulajadi. kalau bakat buatan tu memang kadang-kadang ada 🙂 Contest 21 Jun 2014..takpe lama lagi kan..slow2 ye..

ziyyad baru baik demam panas. tak tahu punca. since sabtu pagi. malam tido meracau-racau. huhu so scary. mak kata kena ketegur. aikk selama dekat 2 tahun duduk rumah tu kena ketegur gak ke? eiii benda2 mcm ni..mistik..mana kita nak duga kan. tapi ada rasa seramla bila jiran sebelah rumah yang baru duduk dah 2 hari berturut-turu baca quran. sampai dapur saya boleh dengar. apakah? arghhhhh positip je la kan. pagi tadi dah tak demam. senyum menyengih. bangun kemain awal. sempat join abg wafiy main beskal sebelum abg wafiy gi sekolah. alhamdulillah…

itu je lah..dalam melepas batuk di tangga tu..hah..amik kau 🙂

 

Advertisements

Random Act Of Kind

…. is something you do that can brighten up other person’s day…

Most of the time, it involves small thing you do to others such as a smile to unknown people, a little help ie open up a door for incoming customer in a restaurant or simply a word ‘hi’ to anonymous.

I am such a big fan of this. I mean I really believe that you can do just anything…unexpected..to help the others.

Happen at The Chicken Rice Shop, Alamanda. We know this one gentle waiter from Nepal named Shat for almost 7 years. And he is really kind and gentle. That is why he never quit from this restaurant I think. He saw Damia sat there waiting for our fave Nasi Ayam with unhappy face (due to itchiness of chicken pox) and he just did the right thing to cherish the girl. Tadaaaa…a bar of Crispy Choc!!!

image

image

image

Of course, Damia is happier than the very first moment she entered the restaurant!!! We were touched by the act, and kindness and will always dine in here for sure!!!

Posted from WordPress for Android

Ngeri sampai termimpi-mimpi

Salam Rabu…

Alkisahnya…suatu malam. Kawan saya wassap gambar ni kat grup opis..

image

Eiiii…ngeri ngeri…sekali tengok macam betul ular kan. Kali kedua tengok jeling-jeling je sebab saya memang alergik dan phobia dengan cik U ni..isyyy simpang malaikat 44. Janganlah bertemu si dia. Lepas tu mula la kwn-kwn grup tu sembang-sembang pasal kisah diri masing-masing dgn cik U ni. Saya kat rumah dah geli geleman. Ada juga orang berminat nak tempah dan yg paling tak tahan, nak makan kek bentuk cik U ni kan. Takde ke haiwan comel yang lain yang bokeh direplikakan. Tapi memang ada kan manusia yang obses dengan ular?

Lepas sembang-sembang kat wassap malam tadi, masa nak tido tu dok terbayang lah aksi cik U ni. Mengada dok bayangkan sampai terbawa dalam tidur. Saya mimpi ada cik U besar kat kaki saya. Bila cerita kat papa dia gelakkan je. Katanya kalau bujang mimpi cik U kira okaylah kan..nak kena pinang katanya. Tapi memandangkan saya dah beranak pinak, agak tak relevan la kalau nak kena pinang tu kan. Saya memang rasa cik U tu mcm real je kat kaki saya. Eiiiiiii tolonglahh jgn dtg betul-betul ok..siap saya check kat toilet bowl kot ada cik U dok menumpang kat situ. Sebabnya minggu lepas kawan saya ni jugak ada share pics ni kat grup

image

image

Eiiiii dahlaa taknak tengok dan fikir dah pasal cik U ni…..

Posted from WordPress for Android

Something To Lift You Up When You Are Down Part II

Selamat Tahun Baru 2014…

Suka sangat lagu ini…sangat positif..ingatkan diri kita selalu bahawa, sesenang-senang kita, ada yang lebih senang dan sesusah-susah kita ada juga yang lebih susah. Dengan itu, kita akan lebih redha..insyaallah..

Enjoy…

Something To Lift You Up When You Are Down…

2013 in review

The WordPress.com stats helper monkeys prepared a 2013 annual report for this blog.

Here’s an excerpt:

The concert hall at the Sydney Opera House holds 2,700 people. This blog was viewed about 11,000 times in 2013. If it were a concert at Sydney Opera House, it would take about 4 sold-out performances for that many people to see it.

Click here to see the complete report.

It’s my birthday!!!

image

Very true..agree with that quote. Repost from insta Radiusite.

Alhamdulillah..bangun dengan umur baru. Dengan azam yang berkobar-kobar. Syukur atas kurniaanMu. Sentiasa beringat, sesenang-senang manusia, masih ada yang lebih senang dari itu dan sesusah-susah manusia, ada juga yang lebih susah dari itu. Wallahua’lam..itu semua rahsia Allah.

Thanks for the warm wishes. Glad to have so many wonderful person surrounding me!!!

Previous Older Entries