penaakulan budak-budak…

Salam Isnin..

Saje je lah nak share kisah anak bujang sulung saya di sini..

Semalam, lepas solat, dalam bilik bawah. Wafiy tengah godek iPod dia. Sibuk minta mama on wifi kat henpon mama coz dia nak download youtube kat iPod dia.

Wafiy: Mama, abg long dah hafal password apple mama kat iPod ni…(muka kembanggg)

Mama: oh ye? apa? cuba sebut? (nak test…)

Wafiy: ******#### kan…. (muka selamba)

Mama: owh…yup..betul (tak kagum pun sebab dah dekat 1000 kali dia tenyeh kot)

Wafiy: mama, nak tahu tak..abg long tak bagi tau sapa2 pun tau password mama tu..

Mama: oh memang la..tapi kenapa abg long tak bagi tau (saje nak test..)

Wafiy: sebab ada nama mama dan papa (senyummm..)

Mama: (Dalam hati..aikkkk apa kaitan nama mama dengan papa tu? rasanya semua org tau nama mama dgn papa kan?)

Wafiy (sambung lagi..mcm tahu2 je apa dlm hati mama) : kan nama samaran seseorang tu hanya org yg rapat je tahu kan mama? tu yang abg tak bgtau orang lain…

ADOIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII…..no comment..terlebih penaakulan budak ni ^-^

Advertisements

sekadar melepas batuk di tangga

Salam Selasa semua

Malasnya…nak tulis

ni entry sekadar layu di hujung tanjung..

sekadar melepas batuk di tangga..

kot-kot ada yang terindu kat kita..ewahhhhh chittt poraahhhhhh

cerita mak-mak..

wafiy start exam midyear sekolah rendah last week 14 May

sekolah agama semalam 19 May start

hari-hari tanya macam mana exam bang? semuanya ok je jawabnya. hopefully lah. darjah 1. what do you expect? mama pon darjah 1 ermmmmm suam-suam kuku gak, 1 kelas je pun, ni dia 8 kelas kan. mau tak persaingan heibat.

damia sibuk dengan story telling contest nya. ni lagi mama bercinta nak ajar. sebab tak berbakat semulajadi. kalau bakat buatan tu memang kadang-kadang ada πŸ™‚ Contest 21 Jun 2014..takpe lama lagi kan..slow2 ye..

ziyyad baru baik demam panas. tak tahu punca. since sabtu pagi. malam tido meracau-racau. huhu so scary. mak kata kena ketegur. aikk selama dekat 2 tahun duduk rumah tu kena ketegur gak ke? eiii benda2 mcm ni..mistik..mana kita nak duga kan. tapi ada rasa seramla bila jiran sebelah rumah yang baru duduk dah 2 hari berturut-turu baca quran. sampai dapur saya boleh dengar. apakah? arghhhhh positip je la kan. pagi tadi dah tak demam. senyum menyengih. bangun kemain awal. sempat join abg wafiy main beskal sebelum abg wafiy gi sekolah. alhamdulillah…

itu je lah..dalam melepas batuk di tangga tu..hah..amik kau πŸ™‚

 

hai semua..saya kembali

Salam Rabu. patutnya hari ni tema wordless wednesday kan..tapi kali ni tak bole wordless dah..sebab dah sebulan lebih blog tak berasap πŸ™‚

Hari ini:

1. hari ketiga masuk office lepas QA

2. bos tak ada (hamboi..suka yeh. eleh semua orang suka kan bos tak de)

3. patutnya kat Penang since semalam tapi tak jadi pergi sebab kerja banyak, hari isnin pagi-pagi buta client tunggu depan muka pintu

4. nak puasa patutnya tapi..tak tau awat liat sangat. insyaallah minggu depan nak puasa

5. pakai tudung Β baru..hehehehe (itu pun boleh menjadi kegembiraan buat makcik macam saya ni ha)

6. perasaan nak membeli belah sangat lah kuat..apa hal dengan saya ni?

 

okla..expect more post from me right after this yeah..

now nak settle a few things..

till then..tata..cheers!!!!