Ziyyad oh Ziyyad

Salam Selasa

It’s been a while since last update of my lil son, Ziyyad. Coz dah lama tak pergi checkup kat klinik. Pergi klinik due to selesema demam tu ada la…

Sekarang Ziyyad dah 1 tahun 2 bulan lebih sikit. Gigi masih 7, 5 atas 2 bawah. Yang atas macam Usop Sontorian kata adik bongsu saya Kaka. Jarang bebeno gamaknya. Masih belum berjalan hanya boleh berdiri sambil dibantu atau pegang benda. Which is quite lambat dari wafiy dan damia. Takpela I dont give a damn about that. Elok gak…tak berjalan tak la panjang langkahnya. Kita ni, budak tak berjalan risau, budak berjalan pun risau. Macam-macam. Normal kot budak usia dia tak berjalan lagi. Coz keturunan dia pun ada gak yang lambat berjalan. Sampai 1 tahun setengah pun ada. Kalau dh nak masuk 2 tahun tak berjalan memangla kena risau kan.

image

image

image

image

Panjat tangga masuk bilik air adalah kegemaran dia sekarang. Bertatih pusing keliling kabinet dapur pun dia suka. Teman mama masak katanya….

image

image

image

image

image

image

image

Makan…semua benda nak telan. Cuma bubur blend dia dah tak suka. Maybe sebab dah ada gigi kot. Tak layan dah makanan lembik-lembik hihihi..

image

image

Perangai sama mcm wafiy. Kalau marah nanti tundukkan muka gaya ala Ju On tu sambil tajamkan mata. Sebijik wafiy!!! Pastu semua toys wafiy dan turun kat dia. Kereta kecik-kecik tu fave dia lah. Nanti dia pegang kete kecik tu pastu sambil tolak atas lantai, dia buat bunyi kereta. Alahaiiiii anakkk…

Next appoinment checkup bulan Mac nanti. Genap 1 tahun 3 bulan….so till then tunggu je la.

Posted from WordPress for Android

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: