Movie Date Bertiga

Salam Khamis..hari ni rasa tak sihat. Since semalam asyik bersin dan hidung tersumbat. Hari ni dah tak tersumbat tapi meleleh pulak..adoyaiii..jangan jangkit kat anak-anak sudahlah.

Sebenarnya since Isnin nak share cerita pasal Graduation Day Wafiy. Tapi..malas pulak nak type cerita panjang-panjang kat henpon ni. Sebenarnya malas yang lebih. Malas nak tulis, malas nak transfer gambar ke lappy..arghhh serabut tetiba.

Okaylah Graduation Day tu nanti bila rajin la. Untuk kenangan wafiy nanti. Kena tulis jugak.

Sekarang nak lompat bercerita kejadian after Graduation Day. Hari Isnin 2 Disember tu tadika cuti peristiwa sempena Graduation Day hari sabtu lepasnya. So mama cuti la untuk jaga anak kesayangan berdua tu. Papa tak dapat cuti, kena cari duit🙂
Ziyyad pulak kena sekolah sebab kena jadi pandai macam abang dan kakak ( sebab belum graduate) hahaha

Memang dah plan masa cuti tu nak tengok wayang dengan budak berdua pastu nak jalan-jalan. Memang camtu pun every year. Kami ke Alamanda je la yg paling dekat. Gerak dari rumah pagi dalam pukul 8 lepas hantar Ziyyad. Sebab nak pergi sekolah rendah nak setel urusan daftar wafiy yang tak smpat buat hari tu. Breakfast kat gerai feeveret wafiy depan simpang trafik light umah. Pas setel sekolah tu gerak ke Alamanda. Budak 2 orang tu dah tak sabar..mamanya pon..hahaha

Sampai dalam pukul 10 terus pergi TGV nak beli tiket. Wafiy ngan Damia nak tgk Frozen. Ada 2 versi..English dan Melayu. We decided to see Melayu punya sebab takut budak tak faham karang..buang karan je. Yang Melayu start pukul 215..so sempatlah ronda-ronda Alamanda.

image

Tengah meronda tu dapat wassap dari TPW Mums Group..ada ramai kawan wafiy dan mia yg nak tgk Frozen juga at the same time. Iman n co, Firdaus n co yang rapat pun ada. Cuma Iman tengok English. Wafiy tambah excited la..sempat pau mama main games kat sebelah wayang. Habis RM27 kat token je.. but its okay papa dh bagi duit lebih🙂 Ohya sebelum masuk panggung juga kami sempat pergi MPH beli buku sikit untuk Wafiy dan Damia. Sempatlah saya amik video insta masa wafiy ajar damia baca buku cerita Monster rasanya..rasa mcm so sweetnya anak-anak aku ni…perasann… Pastu wafiy beli buku Frozen sekali CD.nak baca kat rumah katanya. Layan jer la..

image

image

Punyalah ralit jumpa member dengan main games Daytona tu plus meronda Alamanda sampai kami tak sempat nak beli popcorn dan drinks as usual before masuk panggung. Dah dekat 220 kami baru masuk panggung. Nasib baik tak ramai orang. Nampaklaa member wafiy tapi semua pun concentrate takde masa nak borak. Just say hi to their mums je jadilah kan..

Best sgt Frozen tu..ada mesej dan nilai kasih sayang yang bagus diterapkan kat kanak-kanak. Suara Anna (adik) adalah suara Liana Jasmay..cute je. Suara Elza (kakak) pulak suara Marsha Milan Londoh kalau tak silap. Lagu sountrack Bebaskan by Marsha pun best juga. Suka juga quotes yg Olav the Snowman cakap: perbuatan cinta yang sejati dapat mencairkan hati yg beku: sangat betul kan…

The kids enjoy the movie and outing so much I could see. Sekali sekala kan apa salahnya. Sesapa yang tak tgk lagi  tu silalah tengok. Tak rugi..

Oklah..dah penat membebel ni..gotta go.. see you again.

3 Comments (+add yours?)

  1. ila
    Dec 24, 2013 @ 17:16:31

    hai wafiy wat pe tu

    Reply

  2. puteri umairah
    Dec 24, 2013 @ 17:18:15

    makan ke

    Reply

  3. puteri umairah
    Dec 24, 2013 @ 17:18:59

    muahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh hihihihihihihihihihihiihihihihihi

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: