1 Tahun Nan Indah

Yay!!! 4 Disember 2012 jam 12.06 mama melahirkan Muhammad Ziyyad Imran bin Zulfitri

image

Hari ini Ziyyad dah genap 1 tahun..

Tak ada birthday celebration, papa dah cakap awal-awal sebab dia kecik lagi. Tak paham apa benda pun. Makan kek pun tak boleh banyak-banyak kan. Nanti membazir. Nantilah maybe umur 2 tahun bolehlah buat celebration. Maybe petang nanti beli kek kecik je untuk kenangan.

image

Patutnya hari ni Ziyyad dapat ‘hadiah’ dari nurse lepas check up 1 tahun tapi hari ni tak jadi check up. Tunda ke Jumaat. So officially ‘hadiah’ dapat hari Jumaat lah ye sayang…

image

Syukur alhamdulillah anak mama membesar dengan sihat. Walaupun perkembangan agak lambat sikit dari segi tumbuh gigi atau berjalan, saya tak risau sangat. Setiap bayi berbeza kan. Sekarang gigi baru 4 batang. Yang ke 5 baru nampak putih sikit bonjol. Baru berdiri tegap. Paut kat meja atau kerusi dan panjat tangga dah expert. Cuma belum berjalan je. Takpe sabar lah ye mama. Jaga Ziyyad ni senang je..cukup masa minum dia minum, cukup masa makan dia makan dan yang paling best cukup masa tido, dia akan tido sendiri….senang kerja mama…

image

Harapan saya, taklah terlalu tinggi. Moga Ziyyad membesar dengan sihat. Menjadi anak soleh dan dapat memberi jasa kepada keluarga, agama, bangsa dan negara. Nak jadi apa pun takpe, janji jadi ‘manusia’. Wah..kira tinggi lah jugak harapan mama ni..moga Allah sentiasa bersama kita ye anakku…Mama sentiasa sayang anak-anak mama….

image

2 Comments (+add yours?)

  1. liya
    Dec 05, 2013 @ 12:45:44

    Happy birthday ziyyad. Moga jd anak soleh..amin.
    Kejap je dh setahun kan kak..

    Reply

  2. mamawafiy
    Dec 05, 2013 @ 12:51:23

    thanks Lia…tu lah rasa dah tua tetiba🙂

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: