Aksi menyeramkan

Takdela seram mana pun sebenarnya..tajuk kemain gempak kan..

Ni haaa….

image

Seram bagi mama sebab dia buat aksi gitu kat tangga tu…kalaulaaa…kalaulaaa terhantuk ke tergolek ke…nangis mama..gambar ni papa dia sempat snap masa kejadian tu. Muka tak boleh blah macam terkejut sangat..iyelah terkejut sebab tertangkap buat kerja ‘haram’…

Sejak dua menjak ni..ziyyad dah mula pandai panjat tangga..senyap senyap je..memula masa mama intai dia kat ruang tamu..tetiba tak sampai 2 minit dah kat atas tangga…tinggi tuu…ada sekali tu tengok tengok dia dah kat dalam bilik air bawah sedang sedap tepuk tepuk air..rasa mcm tercabut jantung mama time tu…

image

Macam gaya pumping pun ada kan…kemain…pumping kat tangga…(tolongaaa abaikan persekitaran rumah saya yang memang bersepah tuuuuu)

Apapun mama bersyukur sebab ziyyad akhirnya ada tunjuk tanda nak berjalan..walaupun gigi sebatang pun takde sedangkan umur dah masuk 11 bulan..takpe la ziyyad..take your own sweet time!!! Cuma lepas ni kena extra careful and more alert jaga mamat sorang ni..

image

Saja letak gambar atas tu..kejadian malam bila ntah masa dinner kat Ice Room Nilai..kemain berbakat ye ziyyad menyelongkar wristlet mama…hahahaha

P/S: november akan datang lagi…hujan pun dah mula turun hari-hari. Alhamdulillah….Banyaknye cerita nak direpekkan kat sini tapi..masa tak de la..nanti lah ye

2 Comments (+add yours?)

  1. liya
    Oct 29, 2013 @ 16:32:15

    Haha..mmg boleh sakit jantung kan kak tgk diorg panjat tangga🙂

    Reply

  2. mamawafiy
    Oct 31, 2013 @ 10:58:58

    kan….saboo je la..tapi takpe..let them enjoy this growing moment

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: