Hadiah Ziyyad sempena 6 bulan….

Salam selasa..
Hari ni saya cuti kecemasan…since semalam sbnrnya…jaga ziyyad…ziyyad kena campak pulak sempena umur genap 6 bulan…kesian sgt tgk ziyyad…

image

Snbrnya since sabtu tu dah naik rashes..masa tu kami gi Nilai beli kain baju raya. Ingatkan rashes biasa dan Ziyyad pun taklah demam. Balik umah abah ahad tu dia mula demam sikit tp mlm dah kebah. Tu yg tak jangka dia kena campak…

image

Semalam..pg mcm biasa gi opis lps hntr Ziyyad ke taska since dia x demam..tp hati sy x sedap dok teringat kt dia aje sampai x selera nk bekfes (elehhhh konon…)..minum white coffee je pastu jumpa bos kecik ckp nk balik bwk ank ke klinik…oh btw my bigboss dah dekat seminggu takde sbb mom dia nazak kt Singapore…pagi tadi dia sms bgtau mom dia dah meninggal…so dia cuti til next week..eh apsal citer psl boss pulak ni….ok ok sambung citer ziyyad…bwk dia gi klinik marisa walaupun klinik ni bkn panel papa sbb klinik ni pakar kulit. Hati berdebar dan brdoa jgnlah ziyyad kena campak…masa tunggu tu ada 1 bdk umur 5vthn kuar dgn bapaknya penuh 1 bdn cacar air yg ada gelembung2 tu.. Alamak..lagilah saspen. .

Masuk je jumpa doktor marisa yg lemah lembut dan cantik tu, teruslah citer kat dia simptom2 ziyyad..hmmmmm sahlah campak tp bkn yg gelembung2 tu..measles katanya. Doktor kata virus ni tempoh pengeramannya 2 minggu means that since 2 minggu lps virus dah ada kat Ziyyad cuma virus x membiak lagi so skrg baru nmpk kesannya…mama pun dok fikir2 bilalah kena ni..tp tu x penting dah..yg penting now kena jaga ziyyad btl2…so dptlah 4 jenis ubat utk mandi dan sapu..calamine lotion tu wajib kan utk campak…

image

Alhamdulillah ziyyad senang mkn ubat gatal tu..dan mkn pon selera. Saya buat puree nasi utk dia hari ni..selera je mkn sampai licin..alah..bkn byk pon bg dia..3 sudu kecik sekali mkn…ni gmbr sebelum mkn

image

Selepas makan…burpp..alhamdulillah

image

Since mama dia ni kepochi kat FB la Insta la psl ziyyad kena campak ni..so ramai kwn2 doakan kesihatan ziyyad…saya sgt2 hargai doa semua…may the same goes to you all..insyaallah…

Okla gotta go now…tata..

Ps: baru teringat wafiy kena campak juga masa umur 6 bln lebih. Damia so far x prrnah kena so mama kena standby 2 weeks from now kot2 damia pulak kena..hope sgt2 tak la

Ps2: ziyyad dah 7.1 kg at 6 months 4 days..alhamdulillah…

Posted from WordPress for Android

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: