5 bulan 1 minggu sudah

Salam malam selasa
Fuh..panas betul cuaca skrg kan. Pasang ekon 17 waktu malam pun melekit jugak. Kesian kat anak anak especially Ziyyad yg memang super manja tu. Malam memang berpeluh-peluh dia. Nak pasang ekon kuat-kuat takut kembung pulak dia…

Lately memang saya bizi dengan meeting berderet-deret. Contract nego memang meeting yg paaaaling saya tak suka. Makan berhari-hari tu…pasti balik meeting keje atas meja menggunung. Tu yang tak sempat update blog *alasannnn tipikal sangatlah kan*

Semalam bawak ziyyad pegi checkup 5 bulan. Patutnya 6 Mei hari tu tapi hari tu kan public holiday selangor so tak dpt lah pegi hari tu. Tangguh punya tangguh sampailah ziyyad dah 5 bulan 1 minggu baru boleh pegi. So semalam ziyyad dah selamat dapat ‘hadiah’ sempena umur 5 bulan. Jab utk dos.kali kedua hadiahnya. Nangis masa mula nurse cucuk pastu terpinga sebab confuse kot hahaha…ni.nasib baik tak demam…kata nurse maybe boleh demam. Huiii jgn laaaa..ni mama byk keje nak oii…

Perkembangan ziyyad bagus jugak. Berat nak jadi 6.7kg. Dulu Damia berat dia masa 5 bulan baru 5.9. Wafiy usah dibandinglah..lagilah asik line kuning je..kesiannnn…yelah wafiy lahir berat 2.25kg je. So ziyyad adalah ank paling bagus growth setakat ini..ehhhhh..hahahha…
Tinggi pun naik banyak. Dari 62cm ke 65cm. Kepala pun dah makin besar..hahaha…dah boleh meniarap masa 4 bulan 3 minggu..kira tercepat jugak compare to wafiy n mia. Skrg dah asik mara dpn. Guling sana sini. Tarik benda sana sini…pastu kdg2 bila dah penat jadi mat tiarap, dia tetidur sendiri *bagussss….

Nah tengok gambor2 ziyyad in action…

image

image

image

Kat pipi ziyyad tu adalah ruam susu yg tenggelam timbul ikut cuaca. Kalau panas dia.merah…kalau sejuk dia kurang sikit. Kesian anak comot mama. Mcm2 krim dah cuba..tak berkesan. Semalam doktor bagi ubat baru..nmpk dah ok sikit. Hopefully ubat tu ok lah. Ohya ziyyad skrg dah fully minum FM..sobsob sedih sebab rezeki susu mama x byk utk ziyyad…malas nak cerita. Yg penting ziyyad dpt khasiat yg cukup walaupun tak sama dgn susu badan..

Tak sabar pulak nak tunggu next month..ziyyad 6 mo..nk bagi budak comot tu solid food. Mcm2 resepi dah gugel ni…minta2 ziyyad suka makan la……

Orait..malam dah makin tua..jomla rehat…zzzzzzzz….BABAI……

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: