Budak bertiga.

Salam Jumaat..

Ni la rupa budak bertiga saya every morning

image

Sebenarnya tiga budak tu tak tidur sekali dgn saya. Damia dgn wafiy tido dgn papa. Ziyyad dengan mama. Tak boleh cmpur nnti penyek ziyyad..Damia dgn Wafiy tu lasak betul masa tidur…biasanya pukul 6 everyday wafiy akan bangun pastu jenguk adik kesayangan dia. Kalau adik (Ziyyad) dah bangun, dia akan ajak Ziyyad main atau sembang bahasa diorang. Tak pun ajak adik tgk youtube. Skrg tgh gila tgk Sofia The First. Siap bole ulang tayang sampai bole hafal dialog….

Wafiy mmg sgt sayang dan rajin jaga Ziyyad compared to Damia. Damia suka buat hal sendiri…tak pndai jaga adik. Kalau adik nangis dia yg first lari dulu..sabo je kan..agaknya masih tak boleh terima fact dia dah ada adik. Padahal kalau mama nak amik gambo adik dia lah org first yg dtg dekat…hopefully nnt berubahlah perangai dia.

Esok ziyyad genap 6 bulan…dah setengah tahun dah. Time flies so fast lah. Rasa baru semalam dia lahir. So esok akan ada menu solid food baru utk ziyyad…bukan redvelvet cake ye..skrg mama tgh kemaruk RV ni.hehehhehe…

Oklah…selamat berhujung minggu dgn aktiviti masing2. Take care!!

Posted from WordPress for Android

Advertisements

Hitam Putih Kehidupan

Salam Khamis
Tak taulah why lately suka dgn tema hitam putih ni…
Macam zaman dolu dolu kan tibi takde kaler. Layan je kan walaupun hitam putih

image

image

Maaflah..saya memang suka amik gambar sendiri..dan juga gambar makanan..adakah saya mental? Teettttttt…..dah dah jom buat keje…..

Posted from WordPress for Android

Baby Cot..

image

…..yang ditinggalkan dek tuan empunyanya…
Actually baby cot ni peninggalan Damia..beli masa damia dalam perut sebab nak train baby tidur asing dgn mamanya..tapi end up damia tido 3 hari je dlm tu…dan jadi penunggu bilik belakang. Sampai ziyyad lahir, kami bersihkan baby cot ni semula utk digunakan balik..kononnya lah..semangat betul…end up sekarang ni jadi tempat longgokan toys damia dan wafiy pulak…

Nampak kemas tak baby cot tu? Hehehe harus kemas..sbb nak bwk naik atas pulak..sebab tak guna pun kat bawah ni..buat tukun je nanti…harapnya bwk naik atas nanti nak train ziyyad tidur dalam tu..insyaallah….

image

Erkkk…gambar ziyyad tu utk selingan je hehehe..harap terhibur..pftfttttttt

Posted from WordPress for Android

3 hari kat umah abah yg best…

image

Salam selasa
Tu kat atas tu gmbr pengantin kecik..hahah beria sakan pakai inai..
Maknya dgn makcik makciknya serta sepupu sepapatnya pon join kaki tangan..maknya siap kaki tangan 2 belah lagi tu…
Tah le rasa teruja nak meraikan musim pengantin baru yg dah mencanak canak mula hujung minggu hari tu…

…rumah pertama..adoii panassssss…

 

image

image

…rumah kedua…pon tambah panassss..tang umah ketiga saya dah takmo amik gambo dah..tobat..hihi

Lepas hantar mak abah gi kenduri 3 rumah sekaligus..rsa mcm eh nak pakai inai lah..jpm kita..cakap kat kak lang. Terus call kak uda yg tgh keje masa tu..suh dia bwk balik inai tube yg mmg standby je kat umah dia kat nilai sana.
Malam sabtu projek bermula…seronok berinai ramai ramai mcm ada kenduri kawin pulak kat umah abah tu…

image

image

I tell u…siap kakitangan berinai…gmbr tu ulang tayang dari insta…biasalah saya…kecoh je…sana sini mau tayang gambar

image

Tu gmbr ziyyad dgn sepupu yg muda sebulan dari dia..anak adik saya yg duduk Seremban..hafiz namanya.erkkkk ni bkn pengantin yer.selingan jap..eh jap..sama pulak stail posing tu..ke baby memang nature suka posing camtu?

image

Ni otw ke umah abah sebelum pergi kenduri tu..nmpk ziyyad dah besar dlm gmbr ni.padahal kenyataannya ziyyad biasa biasa jer..tak bams sgt pon….

image

…ni gambar malam tadi…

Balik umah abah kali ni spesel sikit sbb kakak saya yg duduk qatar ada balik bercuti..mmg meriah sgt umah abah..riuh rendah. Sampai wafiy n mia tak nak tido siang semata mata nk main dgn sepupu sepupu jauh tu..dahla anak kakndak 4 org semua boys..fuhhh meletup..mia sorg je girl so apalagi…melasak jugalah mia tu. Tu gmbr ziyyad kat atas tu saja nk tunjuk selimut kakndak belikan.. So comfy sampai mia kata mama mia nak pakai *gentel* ni bole..uhuksss…gentel tu selimut la bagi mia tu…tapi sedih jgk sbb kakndak sefamily nak balik qatar semula khamis ni..anak anak dia tak bole cuti lama…tak tau bila dia boleh balik lagi…

Eh terpanjang pulak membebel kali ni…itulah saya sebenarnya hehehe….okla chow dulu….

Posted from WordPress for Android

WW: SPEECHLESS

image

Posted from WordPress for Android

It is not too late…

image

Salam Sabtu semua…

Bersiaran dari rumah abah… Masih lagi dalam mood Hari Ibu rupanya…dan memang betullah..hari-hari adalah Hari Ibu untuk kita semua sebenarnya. Sebab hari-hari kita sayang mak kita. Hari -hari kita mesti ingat mak kita. Dan kalau nak appreciate mak memang bila-bila pun boleh saja… Dan…kad kat atas tu (alamak…boleh masuk kategori kad ke tu ha..) wafiy baru je buat kejap tadi kat umah abah ni..sempena rasmikan warna baru yg damia pow mama kat kedai tadi..kat sekolah mmg ada dia buat tp lupa nak bwk balik katanya..kesian mama dia ni dok tertunggu kad macam tahun lepas tp tak timbul timbul..dapat kad hari ni pun jadilah… So masih belum terlewat nak ucap HAPPY MOTHER’S DAY kepada para ibu sekalian…semoga jasa dan bakti dirahmati Allah…

p/s: abaikan huruf Z terbalik kat atas kad tu..wafiy memang selalu confius huruf Z dengan S..katanyaaaaaa

Take A Break

Salam Jumaat…

jumaat

oh….

Jumaat untuk Muslim (ini tahu sangat)

Sabtu untuk Yahudi (selama ni tak tahu)

Ahad untuk Nasrani (selama ni pun tak tahu)

Hmmm…sekarang baru rasa serba salah beria-ria gembira nak menyambut hari Sabtu dan Ahad….adakah saya terlalu kebaratan?

Previous Older Entries