Damia Is 4 Today

Alhamdulillah
Sudah 4 tahun puteri saya yg sorang ni
Syukur…mia membesar cukup sifat. Senang nak jaga dia ni..mudah juga waktu nak lahirkan dia. Dia anak pertama yg saya lahirkan secara normal..dapat juga saya rasa sakit contraction tu mcmana akhirnya. Damia juga anak yg pertama saya dpt breastfeed kan. Walaupun tak lama. Agak2 dalam 2 bulan saja.

Lately, sejak dapat adik Ziyyad ni dia jadi lasak. Lebih lasak dari wafiy. Kurang perhatian kata teacher dia. Tapi mama rasa perhatian dah terlebih mama bagi kat damia. Kdg2 tu kalau ziyyad tgh bf, mia pulak nak susu dan papa is not around, mama letak ziyyad dan terus buatkan susu. Sampai mcm tu sekali mama sayang damia. Tapi takpelah,mama fikir yg positif saja la. Dan doa semoga kelasakan mia tak lama. Sambil tu mama papa try to do something. Usaha dulu baru tawakal. Insyaallah…

Hari ini, mama dan papa hanya belikan kek dan buatkan goodies bag untuk party birthday mia dgn kwn2 kat tadika. Mungkin sekarang party sedang berjalan. Mama dan papa tak dapat join, maaf ye anak…minta2 teacher dan kakak husna akan snapkan beberapa keping gambar party dan tag mama di FB buat kenangan.

image

image

Tak ada harapan mama papa untuk damia. Hanya doa dan kasih sayang ini yg kami ada setiap saat untuk damia, abg wafiy dan adim ziyyad. Kami tak minta balasan dari anak2…cuma harap kasih sayang kita berpanjangan hingga ke syurga. Maafkan mama sebab tinggalkan kakak dekat sekolah sampai petang, kdg2 sampai malam. Mama tak mampu jaga sendiri anak2 mama 5 hari seminggu…harap kakak faham ye..

Itu saja coretan hati mama…

…..mood sedih sebab semalam damia cedera kat tadika. Mama rasa sgt2 bersalah……

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: