Update Ziyyad 3 bulan

Salam Selasa

Dah nak lunch dah pun. Sekejap je masa berlalu. Tapi dah rasa rindu nak gomol budak mokmok ziyyad

Semalam checkup 3 bulan Ziyyad. Pergi petang sbb petang tak ramai orang. Kesian Ziyyad tak dapat tido. Nasib baik dia tak meragam.

Update perkembangan Ziyyad:

Berat naik ke 6.1kg dari 5.4kg. Alhamdulillah baby kali ni berat badan naik je. Mcm wafiy dulu memanjang line kuning. Tandanya underweight kan. Klinik kerajaan pakai sistem ni. Klinik swasta tak tau pulak guna ke tidak sistem ni. Minta2 berat Ziyyad naik selamanya tk mau la kurus2…hopefully susu bdan mama ada sampai ziyyad umur 6 bulan la..

Panjang naik juga dari 55cm ke 59cm. Tak la seketot wafiy..eh eh sikit2 compare dgn wafiy je..kesian wafiy..iyela nak compare dgn damia tak sama jantina kan…

Ukurlilit kepala pun bertambah dari 40cm ke 41cm.tambah besar kepala hahaha….

Kena cucuk kat peha. Nasib baik tak nangis dan demam.

Harapan mama, ziyyad sentiasa sihat dan membesar dgn normal. Dan mama berdoa sungguh2 supaya susu badan mama tak kering at least sampai ziyyad 6 bulan…insyaallah…

image

image

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: