Random (again..)

Kalau dah tajuk RANDOM tu..faham-faham sendiri lah bahawasanya minda dan otak ni sedang bercelaru

malas dah nak fikir-fikir tema post..main lambak je la ye idea tu..

# hari ni saya gigih bekerja walhal kedua-dua officer dan bossess cuti..bukan apa. Saya sedar diri, dah nak beranak ni takpayah la cuti-cuti beria, kang tengah-tengah malam kot nak beranak, takde la tinggalkan opis begitu sahaja..at least kerja dah tak tinggal banyak kat orang..

# kenapalah ada orang yang (pada saya, pada orang lain tak tau) suka sangat menguji kesabaran dan ketenangan orang lain. Telefon atau singgah pejabat kita semata-mata nak buat/ cakap sesuatu yang menyakitkan hati dan mencemarkan mood orang sekeliling. Tak tau la orang lain, but for me, i am genuinely will know that person’s intention everytime he/ she did that. Sorry, i am not too stupid to read your mind (Kata peminat siri Criminal Mind kan….hhehehe). Heh..sangat sangat sangat annoying tau perilaku macam tu. Kalau kita tak suka orang ganggu mood kita, please don’t do that to the others. Tahu hukum karma kan? So, jaga jalan masing-masing baik-baik okay (Self reminder too..)

# Mat Salleh (orang putih) memang sangat berterus terang, kan..takpe lah..i’ll learn slowly to not to kecik hati, anyway

# ada 30 hari lagi untuk melahirkan baby yang ditunggu-tunggu ni..AHAH….but the fact is it will be EARLIER than that…based on my experience. So, sekarang adalah masa berjaga-jaga ye…Beg baju mak dan anak dah ada dalam kereta. Dah tak ada barang-barang yang tercicir lagi..insyaallah…Cumaaa…amatlah teruja mak ni nak beli beli beli baju baby lagi..semuanya cute..pantang nampak nak beli…sabo je la

# tengah fikir-fikir nak amibik cuti maternity awal 2 minggu lah..sedang timbangtara. Sebab, kat rumah memang tak larat beno rupanya. Nak berjalan pun payah. Tapiii tetiba kat office kemain GAGAH pulak berjalan ke sana sini..tak reti duduk diam pulak…haisyhhhh..entahlah…tak faham

# Esok Awal Muharram.tahun lepas birthday saya betul-betul jatuh pada 1 Muharram, dan anniversary kami sehari sebelum tu. Tahun ni Awal Muharram lebih awal dari birthday dan anniversary saya. Alhamdulillah, insyaallah berjumpa lagi tahun baru…

dah tu aje la..cukuplah RANDOM kali ni…

2 Comments (+add yours?)

  1. shahsulong
    Nov 14, 2012 @ 12:36:27

    akak, maybe baby bakal jadi PTD. lebih aktif di opis dari di rumah, ke ke ke

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: