bendang kampung…

Salam Selasa

Weekend lepas kami balik kampung Sg Besar, kampung Tuan Beso sebenarnya. Jauh tau..kira-kira 2 jam lebih perjalanan. Kematu dah montot. Budak-budak tu sibuk tanya bila nak sampai..sampai la mama dia stress nak menjawab. Disebabkan dah settle breakfast kat rumah (uhhh sungguh tidak biasa breakfast homemade di hari Sabtu hahahaha tetiba mama rajin masak), kita tak singgah makan la mcm selalu tu..jimattttt

Sampai kampung, tengok-tengok bendang dah kering kontang. Yang ada mesin bajak sedang bertugas dengan gagah. Lagi la budak-budak jakun ni suka. Budak-budak kampung dah tak lalu nak tengok kot…

Tetap cantik walaupun dah kering kontang…..Wafiy dan Damia, sampai-sampai je terus redah bendang…

Insyaallah raya haji kami balik lagi Sg Besar, masa tu dah start menghijau..nanti saya amik gambar bendang menghijau pulak…

ok gotta go….babai..

p/s: Biras yang duduk rumah pusaka kat kampung ni sedang tak sihat..sakit tak dikenalpasti..kami hanya boleh berdoa banyak-banyak semoga beliau sefamily diberi kekuatan, ketabahan dan semoga cepat sembuh…amin

 

2 Comments (+add yours?)

  1. lia
    Oct 02, 2012 @ 17:00:31

    Bendang bila menguning memang perghhh..cantik secantiknya. Seluas mata memandang..

    Reply

  2. mamawafiy
    Oct 03, 2012 @ 10:19:21

    lia, memang sangat cantik..akk dah mcm org jakun amik gambar sana-sini selalunya..malu je dkt org kg

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: