Cekodok Pisang Hitam

Salam 20 Ramadhan…macam dah nak dekat raya je rasanya kan…

dengar lagu-lagu raya, dah meriah dah kat mana-mana stesen radio pun…ada yang menggembirakan, ada yang kasi sedih saja…tapi biasalah, Aidilfitri kan penuh suka dan duka..

ohye…semalam saya buat bendalah ni untuk iftar, tujuan utama nak buat isi piring jiran depan rumah yang kasi kuey teow goreng sedap minggu lepas….

alih-alih, belum pun azan, separuh pinggan dah licin. Damia dah makan..huwaaaa..dia memang peminat cekodok pisang *sangat oldies nya anak saya*. Selang sehari nampak saya masuk dapur je mesti tanya “mama buat cekodok pisang macam teacher ke?”..adoiii stress mak kau ni tau tak..asik-asik teacher dia jer yg masak best katanya….

Sudahnya, tak jadi la nak pulangkan piring jiran tu. Nanti la, bila-bila (bila tu bila?) kena buat something untuk pulangkan balik piring tu. Kena buat benda yang Damia tak suka kot..hehehehehehe kejammmmmmmmm

okla..ni tangan tengah gatal beno nak sedekah duit kat shopping mall ni ha..mentang-mentang ada bonus ye…selamat berpuasa dan selamat membuat persediaan Aidilfitri….

 

5 Comments (+add yours?)

  1. lia
    Aug 09, 2012 @ 13:50:21

    Sedapnyerr…hannan pun suka cekodok ni kak. Dia panggil kuih bulat yg itam..hahaha

    Reply

  2. shahsulong
    Aug 09, 2012 @ 17:58:09

    hahahah.. ida lagi terer, dalam sekelip mata habis licin. baru rasa nk melalak dah ni.. hu hu

    Reply

    • mamawafiy
      Aug 10, 2012 @ 08:22:22

      laaaa pulakkkk sapa yg baham?

      Reply

      • shahsulong
        Aug 10, 2012 @ 10:07:31

        buat tukar duit raya dan beli tv 32 inci utk tokbik di kampung.. licin terus duit bonus T-T.

        tunggu gaji Ogos plak ni, masuk Isnin ni.

        nampak gaya weekend akan tidak bermaya. ida stay rumah buat kueh raya la nampaknya. tak jadi nak berderap.

  3. mamawafiy
    Aug 10, 2012 @ 08:22:47

    lia: adoiiii hannan mmg lawak la

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: