mood rajin sudah datang

Salam Khamis..

fuh..dah hujung-hujung minggu barulah terasa rajin menjelma

rajin masak dan rajin update blog..

untung jugak semalam menjenguk ke blog Kak Nani Rostam maknye si cantik Hanis Zalikha tu..biasanya jenguk-jenguk manja tanpa apa-apa niat nak mencuba resepi sebab memang tak terikut resepi-resepi dia tu semuanya kebabom best-best belaka, tak mampu nak buat. Semalam resepi dia bagi pasal Sambal TUTUK…memang saya tak pernah dengar masakan tu (cheh..masakla sangat…tumbuk je punnn) tapi kan nampak sangat menarik untuk dicuba..dan senang yang penting tu…so malam tadi apalagi…ke dapur kita……….

 

sup sawi dengan fishball

sup ni, Damia cekau je dgn tangan nak amik fishball kegemaran dia tu..ish kurang kesopanan pulak anak dara saya ni..memula tu dia menyeringai jugak sebab sup tu panas, pastu dah kebal dah tangan dia. nasib la mak bapak dia makan bekas tangan dia …..

ikan gelama goreng ni ingatkan 2 ekor cukup utk kami 3 beranak (Wafiy tak layan ikan), rupanya tak cukup..memang pemakan ikan lah kami ni…siap gigit-gigit ekor hujung-hujung tu si Damia..kesian anak saya…

perghhh…ni la Sambal TUTUK nyer..amacam tergoda tak? tersiut-siut kami laki bini makan dengan sup sayur panas tu..memang membuka selera lah…

nak resepi Sambal TUTUK ni mudah jer…sila ke blog Kak Nani Rostam yang jelita dan awet muda tu yer…..thanks Kak Nani…(macam kenal je kan..)..korang pun cuba lah…memang sedap sangat lawankan dengan ikan goreng panas-panas garing atau ikan masin goreng dan sup  sayur hijau….ni malam nak repeat lagi coz ada baki sikit lagi lepas indirectly sound suami..’jgn makan pedas-pedas sangat pa, awak tu batuk’ hahaha padahal niat nak simpan utk malam ni…sabo je la kan….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: