walaupun baru 2 minggu, tetap nak cerita

Salam Jumaat

Alhamdulillah….

setelah missed my Miss P for 4 days this cycle (month), i suspected that i’m pregnant. sebab my cycle memang sama every month. So bila sehari dah missed tu memang dah syak dan sibuk nak test. Siap beli 4 urine test kit. Seperti yg disyorkan oleh sorang kawan yg expert bab-bab ni, belilah UTK yang mahal skit supaya lebih tepat result nya. ok ok..tak semua benda mahal keji kan..hahaha

suamiku pulak yang lebih tak sabar,  muka dah berbunga-bunga nampak dari jauh.iyelah, kan KPI dia nak 4 orang anak. dan masih dalam pertimbangan isterinya ni ha. siap dia post kat FB gambar saya pregnantkan Damia dulu..alaaa gambar majlis Christmas kat office yang perut saya mmg mcm tembikai merah besor tu..siap kwn-kwn dia speculate eh ni anak ketiga hang ka? dia iye kan jer sambil ckp duedate bulan Jan 2013..adoiii parah dah laki aku ni sebenarnya kemaruk anak kecik…

jadi, di hari keempat ke’missed’an tu, saya test la…2 kali test tu…sebab tak percaya..dan hasilnya ialah positive….yeahhh…kata suami: gud gud..aiii tu jer ke….sabo je la

tak pergi klinik lagi. kalau pergi klinik pun sama je dia kasi UTK tu kan. Mengikut perkiraan sendiri (yelah sendiri buat sendiri tau la kan..hhaaha) my pregnancy baru 2 minggu. Tunggu dah sebulan dua baru pergi klinik la nanti. Mudah-mudahan tak ada apa yang buruk terjadi lah kan.

Fuh..teruja nak bau baby. Teruja nak shopping baju baby. Teruja bab shopping memang sejak dulu lagi, sejak belum pregnant. Plus dah pregnant ni, diramalkan akan lebih teruk la. Memang kena beli baju baby yg baru sebab kalau boy, takkan nak pakai baju kepam Wafiy yg dah 5 tahun tu. Kalau girl pulak, ehem..mana stylo pakai baju  3 tahun lepas utk baby girl hahahahhaa over la pulak kan..

apapun, alhamdulillah Ya Allah..hanya kau Perancangn dan Pemberi Yang Maha Terbaik!!!!! kawan-kawan doakan keselamatan saya dan kandungan saya ni (saya tahu entry ni poyo sebab baru 2 minggu dah sibuk cerita kan..tapi…ntahlah..good thing need to be share kan..) kepada kawan-kawan yg expecting juga, i always pray for u all, okay….

* 2 HAPPY FACES

4 Comments (+add yours?)

  1. lia
    Apr 13, 2012 @ 10:29:47

    Yeayyyyyyyy..kt sini pun nak menyibuk gak kan..hihi
    Sangat2 happy untuk mu kakak. Doakan giliran saya menyusul..so kita boleh shopping baju baby sama2 kat sogo..hihihihihi

    Congratsss!!. Mesti abg zul minggu ni menyengih jer kan.. 😀

    Reply

    • mamawafiy
      Apr 13, 2012 @ 10:56:44

      takpe lia..benda happy haruslah share dan sama2 happy mana-mana pun tak pe..dah zmn teknologi katanya hehehe
      insyaallah..akak doakan yg terbaik utk lia dan kwn2 lain..kita beruntung kan..mudah rezeki. ..ehem bab soping tu mmg kunantikan kau dik hahahaha

      Reply

  2. shahsulong
    Apr 20, 2012 @ 00:14:45

    tahniah kak! moga baby membesar sihat. takpe la nescafe tu, bila dah ok, bulan 7 ke atas tu balun la balik🙂

    ida doakan semuanya selamat..

    Reply

  3. mamawafiy
    Apr 20, 2012 @ 10:35:27

    tq ida…sungguh memberi semangat kata-katamu ini dik..thanks for the doa’

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: