cerita basi tapi tak masam…

Salam Khamis..

rasanya laaamaaaaa sangat tak update blog ni…

jadi, hari ni entry adalah cerita laaamaaaaaaa sangat hehehehe

bukanlah cerita sangat pun, hanya gambar-gambar kot…

gambar kat A Famosa awal bulan hari tu (2 Mac- 4 Mac). Penginapan ditaja Kerajaan. Lain-lain kos, tajaan hubby hehehe. Terima kasih lah semuanya

seronok tau pergi A Famosa ni..sebab selain daripada duduk kat hotel tu kan, kita boleh pergi bercuti yang feeling ala-ala taman tema tau. Dalam A Famosa Resort tu, ada banyak tempat menarik untuk errr…kanak-kanak sebenarnya, tapii mak bapak kanak-kanak adalah over..hehehe..contohnya ada Water World (tempat mandi-manda), Animals Safari (fuh..mmg ‘safari’ lah animals dia), Cowboy Town (ada fireworks show every night tau), macam-macam lagilah….sapa yang suka main golf pun memang bestlah sebab cun sangat padang golf dia.

Yang kami pergi adalah Water World, Animals Safari dan Cowboy Town. Sebab tak cukup masa. Faham-faham je lah anak-anak saya kalau dah bertemu air, memang sampai kena halau baru mau keluar. Kelakar sangat, kami berendam kat kolam ombak tiruan tu selama 6 jam lebih..semata-mata nak tunggu ombak tiruan tu. Mesti orang lain bengang sebab apsal lah kami ni tak keluar-keluar dari kolam tu…balik-balik langgar pelampung kami jer..maaflah ye semua. Damia sampai tertidur dlm pelukan saya atas pelampung tu…sampai ada sorang aunty tu kata “amboi best sgt dia main ombak sampai tertidur…senang maknyer” hahahahaha iyelah senangnyer aunty oii..cramp kejap badan maknyer tau.

Next day, ke Animals Safari pulak. sebenarnya ada offer pakej Water World sekali Animals Safari tapi kami tak sempat book pakej, so pegi asing-asing la. Lagipun mana sempat nak pergi 2 tempat dalam 1 hari dengan anak-anak yg hyper camni kan. Animals Safari dia sangat best. Binatang buas kasi lepa camtu aje tau. Dunia mcm terbalik. Binatang buas dibiar lepas, manusia yang baik-baik comel-comel ni dikurung dalam truck jalur rimau tu..hehehehe..memang rasa adventureous sangat lah…truck tu mmg naik turun bukit jer kerjanya so boleh bayangkanlah macamana ‘wild’nya kan. Ada poney ride dan juga elephant ride. Macam biasa, Wafiy yang ‘lebih lembut’ dan ‘berjiwa penyayang’ mesti lah pilih poney instead of elephant kan. Damia yang memang ‘ganas’ dan ‘adventureous’ pilih naik gajah, adoiiii sungguh tak padan. Berani mengalahkan makbapak dia..hehehee..tapi naik gajah tu kan kenalah ada parental guide. Terpaksa lah mama ni naik sekali. Oh my, sangat takut tau duduk atas gajah yang besar gedabak tu..serius cakap. Rasa macam eh gunungnya gajah ni…padahal tak lah jauh mana pun gajah nama Lily tu jalan. Siap nak harung kolam air pulak Lily..takutttt sangat masa dia buat aksi macam nak sembur air dari belalai dia tu..papanya pulak dok gelak-gelak dari jauh..chittttttttttttt….nasib baik tak boleh snap gambar masa naik gajah tu, kalau tidak ada kena frame gambar muka pucat lesi tu. Tapi, saya ada beli gambar yang OP dia amikkan, RM18 pulak tu (mahalnya..mahalnya…). Wafiy naik poney memanglah rileks je kan….pastu tengok birds show, elephant show, Wild Wild West Show…best semuanya. Wafiy siap tutup telinga masa diorang tembak-tembak (guna peluru kapur je pun). Tapi kena ikut timing dia la..bukan sepanjang masa ada show tu. Sebab tu, dek kerana nak tengok semua shows, sampai tutup pagar safari barulah 4 orang ni chaloo…nasibla bayar mahal-mahal apa barang balik separuh hari kan.

dalam boat nak ke Monkey Island

birds show

Wild Wild West....

For those yang berminat nak berehat-rehat dengan family tapi tak nak drive jauh-jauh atau naik kapal terbang mahal-mahal, sinilah tempat yang harus anda kunjungi tau. Berbaloi-baloi. Kalau nak balik hari pun masih berbaloi lagi, tak payah stay hotel dia. Sebab kat Melaka je kan…gerenti best!!!!!!!

okla tu je la cerita basi saya untuk kali ini….chowww

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: