Ayam Penyet Ria

***huarghhh….nguap nguap..jadi ular sawa dah ni..kenyang SANGAT..alhamdulillah…

ceritanya, kami lunch kami-kami jer (Unit saya) konon nak bincang-bincang strategi mengkebabomkan presentation SKT 2011 kami malam esok. *Ohya lokasi sebenar retreat telah pun dikenalpasti, A Famosa Resort Melaka instead of Grand Lexis PD (gara-gara tak cukup bajet la tu)*

And suddenly, sesi bincang-bincang obviously telah dilupakan dengan sengaja. Diganti dengan perkara yang lebih menarik iaitu:

lokasi cawangan: Malaysia, Cyberjaya

sampai dalam pukul 1 tepat..dah penuh (selalu je penuh. penah jumpa Yusry KRU kat sini duluuuu. Opis KRU kan kat Cyberjaya. jgn marah Lisa Surirumah Yusry hehehe).kedai ni sederet dengan Paparich, KFC, PizzaHut dan kedai mamak cyberjaya tu.

Telur Penyet

tak order yang set-set tu sebab feeling tamaks telah melanda..makan berempat tapi mak ko penuh meja…..

Ayam Penyet for sure

kami 2 orang order Es Cendol..tapi malas nak snap gambar sebab sama je presentationnyer dengan jus..ada ke letak dalam gelas panjang tu jer? pastu manis leting lak tuuu…burrrrrrr kena bilas mulut dengan air suam pastu…lagi sorang order Es Laicikang. sama je dgn air biasa. sorang lagi order Tea Obing..alaaa Teh O Ais la tu…

Pecel

Pecel ni sangat lah pedasnya kuah kacang dia tu..berair mata hidung mulut semua..tapi still sedap…

dah tu je la gambar yang sempat disnap..walaupun kenyataannya ada lagi 2 dishes telah dikesampingkan iaitu Sup Ayam dan Tempe Penyet.

kesimpulannya:

+ harga makanan sini sama dengan kebanyakan Kedai Ayam Penyet di Lembah Klang..

+ nama dishes juga sama lebih kurang

+ tapii..portion dishes semuanya besar-besar belaka. kalau datang 4 orang order 2 hidangan setiap satu dishes pun dah memadai..

+ servis pun cekap dan cepat…

+ kenyanglah…dan puas hati. tapi next month punya makan-makan definitely tak ke sini lagi..sebab banyak lalat pulak….puas bertepis-tampar dnegan lalat je la..

okdahbai….

2 Comments (+add yours?)

  1. lia
    Mar 01, 2012 @ 17:36:00

    Dah macam2 brand ayam penyet sekarang kan..i suka ayam bakar kat Wong Solo & Dapur Penyet.. Sedapppppp..

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: