pasal anak-anak

Salam Jumaat…

…. hari yang cerah. alhamdulillah. sampai je office, dah boleh dengar anak-anak kat Taska bawah betul-betul bilik office saya ni sedang berselawat. dalam lif tadi pun terserempak dengan beberapa rakan yang anak sekolah kat Taska bawah ni bawa anak masing-masing lengkap berpakaian baju melayu bersongkok berbaju kurung dan bertudung. Ada sambutan Maulidur Rasul rupanya hari ini. Eloklah tu, anak-anak patut di ajar mengenal Allah dan Rasul sedari kecil, kan.

…. cakap pasal baju melayu tu, kan semalam sibuk saya kata Wafiy ada baju melayu baru utk Kelas Iqra every Tuesday til Thursday kan. petang semalam juga tak sabar mama dia ni nak tengok anak sulung lelakinya pakai baju tu. Papa dia siap suruh amikkan gambar sekeping dua untuk kenangan ” Hari Pertama Wafiy Pakai Baju Melayu Untuk Kelas Iqra” hahahaha…layankan aje la

adik pun excited abang pakai baju melayu…

tapi, balik Kelas Iqra terus ke playgorund. mujur tak koyak rabak seluar tu. kalau tidak, mama pun tak tahu macamana nak jahit nanti…terpaksa beli mesin jahit serbaguna Apple yang diidam-idamkan tu *bila lagi nak tunggu peluang ni..tapi harap-harap tak la koyak esok lusa*

okla, itu aje la untuk kali ini…nak tengok apa pula cerita rakan-rakan yang lain di sana…di sana…hehehe

1 Comment (+add yours?)

  1. aishahkay
    Feb 19, 2012 @ 10:59:47

    comel wafiy pakai baju melayu ni…

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: