Singapore 1: Departure and Arrival

okey, i give up nak buat HRMIS. sementara nak tunggu ‘traffic jam’ di dalam sistem (sungguh tak bertamadun sistem itu), gigihkan jugak crita Singapore ni. dari buang masa fikirkan untung nasib huhuhu…

Mana nak mula yer. okey. the trip was a 4 nights 4 days. bertolak dari LCCT jam 10.40 22 Jan tiba kat Changi Airport (CA) errrr pukul 11.45 22 Jan jugak la kan.

mia masa kapal bergerak

papa dan wafiy..peace

 

mesti posing side by side hehehe

*tak dapat duduk berempat sebaris-sebaris sebab 1 row tu ada 3 kerusi jer huhu

gedebuk gedebak cari luggage keluar dari CA jam 12.15 am. budak berdua masih cekang mata. hujan pulak perjalanan dari CA ke Marrison Hotel kat Bugis Road. tengah2 bandar Singa. kat situ public transport memang tiptop. taxi sangat efficient. caj mahal sikit la. tapi pakai meter tau. perjalanan dari CA ke hotel about 15 mins. kat tepi jalan memang lengang giler sebab org tgh makan besar (org cina la). yelah kan esoknya nak CNY. tapi kata drebar taxi yang mesra tu, kat Chinatown memang happening la masa ni dgn fireworks, lion dance etc etc. dari dalam taxi pun boleh nmpk serpihan fireworks.

Hotel kami memang dekat tgh2 pekan. selang 2 baris adalah Raffles Hospital. pastu jalan 5 min sampai stesen MRT Bugis Station. Bas SMRT pun banyak. Taxi laaagi la banyak berkeliaran. Hotel tu takde la 5 stars pun. Tak mampu la nak duduk Mandarin Oriental ke, Holiday Inn ke. sebab peak seasons mmg mahal sangat rate nya. Hotel biasa kami tu pun satu malam SGD165 include breakfast for 2. Kadar exchange masa tu adalah SGD1=RM2.47. so..mmg sangat mahal bagi kami. kami stay 4 malam. tapi takpe lah demi anak-anak, pejam mata je la *berapa kali lah mama dan papa ni ‘pejam mata’ kat kota Singa ni..kita tunggu dan baca…hehehe*

Chuen Chuen Restaurant

kat atas tu gambar tempat breakfast hari2. nama mmg cina tapi ada logo HALAL MUIS (Majlis Ugama Islam Singapura). kat sini rata2 HALAL. sama je mcm Malaysia. kena yakin jer. tak mcm China.

gambar bilik mmg tak snap, sebab mcm tongkang pecah..haru biru. wonder what was the housekeepers’ perception when they tidy up our room hehehehehehehee…saba je la ye hotel, dah ko caj camtu, kira berbaloi la kan. tapi memang selesa la utk kami dengan anak sepasang ni. in-room facilities basically mmg tiptop. bersih dan kemas i bagi 5 stars!!! tv LED lagi tu..*harap2 tak jahanam sejurus selepas kami anak beranak keluar*

okey itu aje cerita kali ini…

++++++ TBC= Singapore 2: Bugis Junction

2 Comments (+add yours?)

  1. lia
    Feb 02, 2012 @ 18:04:01

    Kutunggu next post…hihi
    mesti seronok budak2 dpt naik flight kan..

    Reply

  2. mamawafiy
    Feb 03, 2012 @ 10:09:47

    alamak bila la nak tulis lagi ek..maklumla baru masuk keje hehe bizi skit.
    mmg seronok bdk2 tu. sbnrnya plan asal nak naik kete je sbb mama ada banyak tmpt nak singgah termasuk JPO. hahaha tapi kenangkan damia tak pernah naik flight lagi, kesian kat dia kan. so plan naik kete tak jadi laaa..
    lia pun cpt2 la update citer langkawi tu..best la gmbr cantik2

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: