akibat skip lunch

Salam Khamis (againn..syukur..)

semalam kan saya ada post pasal kelaparan yg amat sangat psl tak lunch punya pasal..sampai tgk gambo ikan terubuk masin goreng pun boleh terliur sakan😛

sekali kan, balik rumah..terus zasss ke kedai Acheh, beli lauk pauk…dalam otak kata “nak masak nak masak nak masak”…..nasib baik tak terlanggar bendul..kalau tak mesti dah terbalik jadi “tak nak masak” hehehehe…..

so, malam tadi. melahap la jugak dinner kami…

tomyam Adabi paste..

* daun limau purut dan serai tu, hasil my edible garden..
 

kangkung campur seafood

* ermm…kangkung tu, akarnya saya dah semai kat my edible garden. harap-harap lagi sebulan akan dapat rasa hasilnya (berangan la pulak)
 
itulah, moral of the story, tak payah lah tahan-tahan lapar sangat. makan ikut masa yang ditetapkan aje. Jangan skip-skip. Tak elok untuk diet hehehehe…
 
selamat mengharungi Khamis semua!!!!!!

2 Comments (+add yours?)

  1. lia
    Jan 12, 2012 @ 12:20:20

    Sekali sekala try buat tom yam putih sis..

    Tkyah guna paste..cuma guna serai, limau kasturi n daun limau..kalau nak pedas ketuk cili hijau yang tak berapa nk pedas tu🙂

    Selamat mencoba..hikhikhik

    Lagi 1, kalau beli sayur pucuk manis cuba tanam batang dia tu..dalam masa x sampai sebulan dah boleh tuai hasil..

    Reply

  2. mamawafiy
    Jan 12, 2012 @ 12:31:08

    wah..boleh cuba la pasni tomyam putih. tapi kan, abg zul tak berapa gemar sgt yg putih. takpe kita cuba dulu, ntah2 nnt dia suka (cheh..mcm sedap je ko masak kan).

    akk jrang beli pucuk manis sbb seikat tu byk giler, pastu kalau x masak cpt nnt daun2 dia mudah lerai..tapi gud idea gak tu..sbb sng nak tanam kan…

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: