laparrrrrrrrrrrrrrr

…………. dah petang….

masa untuk memikir apa nak masak/ mana nak makan malam ni..sambil tunggu Cik HRMIS ni yg malu-malu kucing…

(perut sedang laparr kroek kroek sebab lunch tadi tak makan. just sembang-sembang dengan hubby dan anak-anak kat KFC. budak berdua tu makan laaa.. diorang pergi Imigresen buat pasport hari ni…)

tetiba teringat ini…………waduhaiiii…

pergh..ikan terubuk masin originally made in Sarawak, goreng dengan cili api dan bawang Holland. pastu perahkan limau kasturi sikit atas diorang…makan dengan nasi panass…huwaaa..harap-harap separuh lagi ikan terubuk masin ni ada la dalam peti ais tu tak berulat ke hapa ke..(kejam betul imaginasi orang lapar kan..)

…..kalau dapat ni pun okey gak..(menu paling simple dan senang nak masak nye)

okla..nak jenguk Cik HRMIS kejap..nanti dia merajuk, habis PSU-PSU saya tak dapat Anugerah Perkhidmatan Cemerlang..caitttttt

6 Comments (+add yours?)

  1. wahida
    Jan 11, 2012 @ 16:51:44

    perghhh…ikan terubuk masin yg tak menahan tu….huhu…

    Reply

  2. t
    Jan 12, 2012 @ 10:40:11

    sedapnya.. dimakan tgh cuaca hujan2 gini.. dah dua hari berturut2 hujan di temerloh.. dh lama x makan ikn terubok masin sarawak mari.

    u sihat ke dear? kerja ok? anak2 ok?

    Reply

    • mamawafiy
      Jan 12, 2012 @ 11:14:52

      sedap T..tapi masin bebeno kalau tak perahkan limau tu..alamak T teringin ke? sorry laa
      saya dan anak2 sihat jer..keje biasalah..tak ok kita ok kan hehehe..
      T dan baby camne la agaknyer..lama dah tak jenguk blog T

      Reply

  3. Ummu Amar
    Jan 17, 2012 @ 20:29:07

    Assalam,

    Mohon izin Puan blog untuk letakkan gambar terubuk masin tu di fanpage kedai online saya🙂

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: