Urusan hari cuti….

edited:

Imigresen Pasport tak buka hari sabtu hari tu sebab adaProgram 6P..ala ..pemutihan PATI tu…pergi lagi next week la insyaallah

Salam jumaat semua…

Dah malam bru bole update blog. Yelah bizi dgn hal peribadi. Cuti pun mcm tak cuti je rasanya. Terkejar-kejar ke sana sini.

Semalam, hari melayan nafsu buas anak-anak dua org tu. Tengok wayang, makan eskrem, beli buku….Toys UR Us tak ketinggalan. Camne ek nak elakkan dari nafsu melampau anak-anak beli mainan? Sapa ada petua ke pemuda ke pls share ye….bukan apa, rasa melampau la anak2 saya ni…tak sudah dgn toys.

image

Wafiy posing kaki jongket tu, tak tau la apa motifnya….

Hari ni pulak, pagi kemas umah laundry semua. Tengahari sikit gerak ke Imigresen Putrajaya utk buat pasport budak 2 org ni. Alhamdulillah trip ke Singapore bulan dpn sempena birthday wafiy yg ke 5 akan terlaksana…cheewah. Harap2 jadi la. Flight, hotel n ticket USS dah siap.

Tup tup pasport tak boleh buat lagi skrg sbb surat beranak wafiy yg original tak ada. Hilang dh lama dah since pindah umah dulu. Dari rumah dah rasa cuak psl benda ni. Tapi doa byk2 kot la tak perlu surat beranak ori. Yg copy mmg ada. Nmpknya doa tak dimakbulkan lah. Kecewa la jugak sbb lambat lagi boleh buat pasport. Alang-alang dah sampai, kita amik gambar dulu la ye….nanti datang lagi tak payah sibuk amik gambar

image

Sorang 4 keping kena RM20..okla tu.

image

Macam mama….

image

Macam…Mama jugak kot heheheh

memandangkan pasport tak boleh buat, saya pegi JPN pulak untuk dapatkan cabutan sijil beranak wafiy yang baru. Alang-alang kan. Nanti tak susah lagi…nasib baik kena RM5 je. Tapi…memang tak larat tunggu giliran sbb ramai sgt manusia…tapi sebab saya pun keje kerajaan, saya faham la keadaan tu.

Esok pagi selepas subuh nak ke Imigresen sekali lagi. Once and for all. Cheeewahhhh…ohya. Kata kawan saya Imigresen buka esok. Harap betul lah kata dia…..*doa banyak banyak malam ni….

Okla masa dah time…JOM TIDO…..

Posted from WordPress for mySamsung Tab

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: