specially dedicated to The Harimau Muda of Malaya

Salam Jumaat

perghh..dah lunch baru baru boleh menunaikan janji..

as my tweets last night, saya janji kalau Harimau Muda dapat tewaskan Garuda untuk Perlawanan Kumpulan A Sea Games 2011 malam tadi, saya akan buat 1 entry special untuk this victory..masa tu saje2 je lawan tweet dgn Farah, my ex-UiTM fellow…mcm2 la janji2 kami..ada yg nak belanja staff mkn durian laa..ada yang nak shake hands dgn org indon la..dan Puan Lia kita ni janji nak pakai baju kuning-hitam hari ni..tgk2 di tweet pagi tadi wallawehhh cantik sangat dia pakai jubah hitam dan tudung kuning..saya ada gak janji nak belanja kawan makan, janji nak cari jersey Harimau Malaya, janji nak buat entry yang special utk Harimau Muda..

so far,

  • janji nak belanja kawan makan: DONE
  • janji nak cari jersey Harimau Malaya: NOT DONE YET. TUNGGU HABIS OFFICE HOUR
  • janji nak post special entry: HALF DONE …oyeahhhhhh

 

ok..let’s move on.

i think last night match is so emotional, same as whenever Dato Lee Chong Wei met Taufik Hidayat and other Indons’ players. I just understand that this is due to the untolerable and uncivilised manners of the other part of the participant, which will happen all the time, all around the globes. Senang cerita, asal Malaysia lawan mereka, mereka akan ada semangat dan taktik kotor semacam, which make me feel uncomfortable. Nak maki lebih-lebih nanti malu dengan diri sendiri (cheh, bersopan la konon..malam tadi ada gak tweet yg terbabas dari landasan)

logo yang so aummmmmmmmmmmmm

Sebenarnya, i always hope that the other participant will behave well and show their respects tak kira la game apa dan di mana tempat game tu berjalan. Sebab setiap perlawanan ada kalah dan menang, like life which is full of ups and downs. So just accept the kalah dan menang. Just remember that, kalau menang takkan dapat dunia, kalau kalah lagi lah, kan..so, next time i hope the respective participant will slowly accept the games spirit and not to feel so down when they lose.

Young Tiger Shahrul Azwari yg score

last but not least, i still feel very proud of our young  tigers who never stop to believe that nothing is impossible in the world. I AM TRULY AND HAPPILY PROUD OF YOU ALL, YOUNG TIGERS…..WISHING YOU ALL THE BEST FOR THE NEXT GAMES….JANGAN JATUH SEBAB LEMAH SEMANGAT…JATUH SEBAB SUDAH PUAS BERJUANG!!!!

**All pics are from Google

5 Comments (+add yours?)

  1. aishahkay
    Nov 18, 2011 @ 15:57:01

    tak belanja i pun… hehheee

    Reply

  2. liya
    Nov 18, 2011 @ 16:57:26

    sy tertunggu-tunggu org nak belanja Manhattan fish market..hehehe

    pssstt…Saya sudah upload gambar../muahahahah

    Reply

  3. mamawafiy
    Nov 18, 2011 @ 17:01:59

    aishah: hmm..tak dapat tangkap kau :p
    lia: eh jom la…set la tarikh…sedapppppp…ok jap nak terjah sana zassssssssssss

    Reply

  4. shahsulong
    Nov 22, 2011 @ 13:14:03

    masa nyanyi lagu Negaraku reramai lepas menang, rasa lucky pasal takde kat stadium time tu, kalu tak, mesti dah berdorai air mata terharu..

    happy sangat pasal kita menang, alhamdulillah!

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: