macam mana habiskan masa di hujung minggu?

Salam Jumaat semua!!

ceria tak hari ni? saya ceria je pasal weekend kali panjang..3 hari. Rasanya ramai yang ceria..psl ada yg sambung cuti panjang sempena Aidiladha..apapun..semoga happy2 dan ceria lah semua hendaknya…

alang2 dah mood ceria kan, so saya pun nak jamu gambar2 mcmana kami habiskan masa weekend kami.

1. pergi berenang, nak2 masa tu musim panas terik…..

weekend swimming at Pusat Komuniti P16 Putrajaya

~~~ last weekend, anak2 ajak pergi swimming..cuaca panas terik masa tu. lokasi di Pusat Komuniti Presint 16 Putrajaya. Admission fee is very cheap..RM2 utk dewasa, RM1 utk kids..tapi ada 3 sessions…each session 2 jam jer…~~~

candid #2

nampak tak damia tu mcm nak lemas jer? pasal itu adalah kolam utk dewasa. ada satu kali tu wafiy dah tenggelam timbul dah pasal dia naik slides sebelah kolam..terus menjunam masuk pool…masa tu dah cuak dah..nasib baik anak lelaki saya boleh swim..alah swim skit2 jer

2. duduk di rumah, bagi peluang anak2 (dan kdg2 papanya jgk) menonton DVD kegemaran masing-masing

adik pandai posing🙂

~~ masa ni tgh tgk Cars 2..ntah kali keberapa dah lupa nak kira🙂

hah..kantoi along wafiy rongak🙂

mcm biasa, along wafiy tak herankan makanan langsung bila kat rumah. (dia hanya teruja dgn makanan masa kat sekolah aje..sabo je la). Damia pulak hrmmmmm..mcm biasa amat sinonim dgn makanan…susu 10 kali sehari kooo

mcm baby...

3. sementara mama buat house chores yg rutin, biasanya lipat kain baju, laundry, sapu sampah, vacuum habuk, susun pinggan mangkuk, susun tupperware, susun peti ais, jahit hook kain yang tercabut, punggah majalah sambil baca skit2..dannnnn masak2…

salah satu menu pada hari sabtu lepas...

Itu ajelah perjalanan weekend orang biasa mcm saya ni. Lain orang lain ragam kan. Bersyukur dan hargai setiap apa yang kita ada hari ini, jadikan kekurangan sebagai pengajaran dan ambil kelebihan sebagai satu ujian untuk mendewasakan….

Semoga weekend kali ni lebih happening!!!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: