Apa2 je la

It’s Thursday…

Malam tadi byk twit pasal kematian Steve Jobs (co-founder Apple tuuu) at the age of 56..due to cancer.

pagi ni pulak sembang dgn Mr Gadget, Encik Stien yg hencem (erkkk) psl iPhone 4s yg launched semalam. Sempat jgk Steve tgk 4s launched kan. dan sembang psl iCloud (some sort or virtual backup server..mcm Blackberry pun ada..). Sembang psl bahayanya virtual backup ni. Eventho i’m not an IT savy..faham jugaklah cerita dan isu. It’s like giving permission to the creator (Apple for iPhone, RIM for BB) to access to ALL of your personal data including what games you installed in your phone. Scary la for me. Org lain i don’t know la. Mana tau tetiba jer email psl kerja, nak2 gomen ni haaa…terlepas ke tangan org yg tak sepatutnya, or if maklumat sulit kita org manipulate. Tak ke naya. Kesimpulannya, makin tinggi teknologi, makin kurang safety. Hmm satu sebab kukuh nak pakai Nokia E72 (kata encik suami..hehehe)

Hmm…nak cite pasal lain la pulak. I think i need a new pair of working shoes la..sebab? dha buhsan dgn kasut2 sedia ada..

my fave

erkkk..yg kaler pink tu bukan kasut kerja ye. Itu ‘kasut’ yg paling selesa dalam hidupku. Murah pulak harganya🙂

Yg paling selalu kena pakai adalah Cik Sembonia depan sekali tu la. Apa nak buat..nasib la since dia yg paling ‘sporting’. Yg lain-lain tu sparring partner je. Kesian. Sebab ada yg tak menyelesakan. Biasa lah lumrah hidup. Semua orang akan avoid benda yg tak selesa kan…

So, apa kata esok gi Alamanda? Hehehehee….

P/s: mesyuarat hari ni semua org pakai batik hijau. Saya sorang je pakai kaler lain (brown)…aiseh..apsal tak kasi tau ada warna tema hehehee

2 Comments (+add yours?)

  1. aishahkay
    Oct 06, 2011 @ 16:33:53

    hmmm…. mr gadjet? hensem? ermmmm whatever~~

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: