AKhirnya…..

wafiy mau makan nasi di rumah, yay!!!!!!!!!!

gembiranya hati mama dan papa. yelah parents mana yg tak suka kalau anaknya berubah dari takmau makan nasi dah jadi mau makan nasi..

wafiy ni mmg tak makan nasi since kecik lagi. tak tau kenapa. maybe salah mamanya asik sumbat susu jer kalau dia lapar. so dah jadi tabiat membawa ke besar. tulah mama, nak senang dulu..susah kemudian. (menyesal…)

kat sekolah pulak, baru 4-5 bulan dia makan nasi, according to the teachers. tu pun sebab kena paksa dan maybe nampak kawan2 makan mcm sedap jer..tu pun makan skit jer..cikgu dia kata maybe parents tak makan nasi kat umah so that dia tak mau makan nasi..hahahaaha rasa mcm nak gelak jer masa teacher tu cakap camtu…mustahil org Malaysia tak makan nasi kan..iyelah..mmg kdg2 skip dinner..tapi takdelah sampai anak-anak tak nampak kami mkn nasi…LOL

tetapi, nak dijadikan cerita..wafiy mau pulak makan nasi kat rumah..mulanya kat kenduri kesyukuran abg ipar weekend lepas ni. dia request nasi dgn kari ayam. i’m like..WOW!!!betulke budak ni nak makan nasi, dgn kari yg agak pedas tu lagi..so saya sendukkan sikit jer nasi dan kuah kari ayam…tengok2 selera btl dia makan..siap minta tambah lagi..saya layan jer…hati dah girang hehehee…bila saya repot kat papanya..haruslah gembira encik itu..siap janji nak belikan basikal baru tu..haishhhhhh..kesilapan typikal org melayu mendidik anak~~~~~~~~~

ptg smlm pulak, masa amik dia dari school, dia tanya :mama ada pegi kedai beli kari tak?: i was like: wahhhhhh…beria kari nampak..betul ke nak mkn ni: tapi ada sikit keyakinan laaa…so i replied: aha..ada, mama masak nanti yer: wah berjanji bagai mamanya tuuuu hehehe..tapi dlm hati ada gusar jgk…sempat ke mau masak. ini dah pukul 7 nak oiiiii..tapi takpe..u turn balik pergi kedai beli bahan nak masak kari as requested..tapi hohohoho….kedai terdekat telah tutup. so balik rumah punggah kabinet..terjumpa paste kurma segera jenama Maggi..owh ya lupa ada beli baanyaakkkkk paste segera sebelum raya hari tu (dgn harapan ada org dtg then mau masak: hampehhhhhhhhhh…..last2 tak masak jugak..). godek2 skit2..terpaksa tunggu papa balik sebab santan tak ada pulak….satu hal nak terangkan santan jenama apa pulak..takpe, papa pun excited dgr anaknya mau makan nasi…so zasssssssssssss ke kedai jauh skit….

hasilnya:

Kurma Ayam Segera Maggi!!!

memang sedap eh masak guna paste2 ni hehehee ~dasar pemalas punya orang~

wafiy makan bertambah 2 kali..papanya erkkkk malu nak sebut……u can expect la kan….damia, mcm biasa..telur rebus mesti ada….

mlm tadi sebelum tido wafiy dah tanya esok mama masak apa pulak.haissshhhhhhhh resah hati mama nak oiiiiiiiiiiiiiii hihihihi

okla..gotta go…saje je share cerita ni in case wafiy tanya bila dia first time makan masakan mama dia hahahahahaaaaa

4 Comments (+add yours?)

  1. aishahkay
    Sep 27, 2011 @ 23:35:00

    yeay!🙂

    Reply

    • mamawafiy
      Sep 28, 2011 @ 08:48:54

      huhu bakpo nak kena moderate and approve komen mu ni mek..biasa tak perlu ..hehehe…oyeah setting singapore lain kot🙂

      Reply

  2. liya
    Sep 29, 2011 @ 16:44:17

    Alhamdulillah..syukur.

    Kdg2 budak ni tknk makan nasi sbb diorg dah kenyang makan benda2 lain. Cam hannan setiap petang kat skul ada minum sblm balik, kdg2 bg nasi goreng..kdg2 bihun..kdg2 kuih/cucur/cekodok. Tu yg bila sampai umah dh tanak makan malam..

    Reply

    • mamawafiy
      Sep 29, 2011 @ 16:48:38

      hmmm ye akak rasa pun camtu la…..selalu dia ada ckp jgk tadi sblom balik teacher bagi karipap la..donat la…

      Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: