Travelog: Balik Kampung

Salam Isnin…

hari ni terasa indah skit..tenang jer..maybe coz boss is not around..hehehee…

keje mcm biasa..tak boleh curi tulang punyer…

last weekend acara balik kg Sg Besar lagi..gembira encik abang..bulan raya ni jer 3 kali weekend adalah acara bersama family Sg Besar…kali ni ada open house dan kenduri kesyukuran meraikan abang ipar dan biras yang nak menunaikan Haji 2 Oktober nanti…

bosannyer weh naik kete lama-lama..walaupun cuma 2 jam lebih..bikin budak 2 org tu buat hal mcm2la….damia makan giant lollipop rembat from Esso (mahal tul regenyer..) sampai melekit2 satu kete…haishhhh menyesal pon ada belikan bendalah tu….ingatkan dia tak nak mkn..since rupa jer yg cantik..sekali dgn wafiy daaaa dia bergabung melekitkan kereta..huawaaaaa….

the scene!!!

pastu, sampai kat Parit 4 (wahida..ko tau kan tempat ni..) ada aksi motorcross edisi bendang la pulak,,jalan yg dlm bendang pun boleh jammed..encik abang kemain happynyer..sambil melintas tu dpt dia menyapa kawan2 kg nyer…mmg standard kat Sg Besar ni after ‘panen’ (menuai…) mmg bendang akan kosong, kering kontang mcm gurun..dan tuan bendang akan mulakan aktiviti ni…seronok jugak..rasa mcm kat obersea pulakšŸ™‚ elok la tu..dapat tarik muda-mudi buat benda berpekdah..ada hadiah tauuu……jgn memain..

Ā 

Hari Sabtu petang tu, lepas rehat2 kejap, kami shopping barang dapur kat pekan Sg Besar.. since every weekend asik tak dpt membeli brg keperluan rumah. Berjalan jer kejenya. Memang seronok sgt..mcm2 ada. Rambang mata betul. Sampai nyaris2 nak angkut satu perabot yg sgt cantik dan affordable. Kena sindir lah jugak dgn encik abang..siap proposed nnt beli HILUX or pickup utk balik kg…hampehhhhhh….kat FB pun dia asik sindir saya jer…nasib laaaa…..pompuan dan shopiing mmg adalah kwn rapat kan. elok la jgk daripada berkwan rapat dgn rokok..hehehehe mati kalau dia baca entry ni.

**** gambar shopping tiada due kesibukan melampau hehehe*****

BalikĀ ke Dengkil,Ā hari Ahad. Kami singgah makan satay kat Satayhut Tanjung Karang (mcm tak pernah jemu mau mkn satay..dahla open house mana2 pun pulun satay). sesapa yg pernah makan kat sini (mcm Mrsharis- Lia) mmg akan puas hati dgn ‘kebesaran’ satay dia. Dan terasa rempah ratus dia tu sebati dgn daging ayamnya. Selalu singgah sini since kawasan ni tgh2 di antara perjalanan kami. Harga satay secucuk utk info, saiz besar Rm1.30, saiz kecik (biasa) RM0.60..berbaloi2 makan sini. ada kolam ikan cantik. ada 4 ekor ikan keli giant dalam kolam tu. excited anak2 tgk ikan2 tu..makbapak pulak excited melantakšŸ™‚

the preview..

so, pada sesapa yang selalu travel melalui jalan Tanjung Karang ni..kalau tak pernah makan kat sini, silalah singgah. Parking mmg agak susah mau dapat, siapa cepat dia dapat hehehe..(kalah JJCM ni..).

So, sekarang u all dah tau apa sebab saya suka balik kampung encik abang..(since ada yg bertanya kenapa saya tak kisah nak balik kampung encik abang selalu even PIL dah tak ada)….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: