TT {kenang mereka yg tiada}

Salam Khamis

hari ni mood dah mixed up..mood raya dah datang plus bergelut nak kena settle all the jobs by today..since esok saya dah mula cuti..

ada apa dgn tajuk di atas?

saja nak ingatkan diri sendiri, dalam keghairahan membuat persiapan hari raya, kenangkanlah jugak insan2 yang tak mampu diluar sana..masih ramai yg tak mampu nak shopping sakan mcm saya utk Hari Raya ni..ada yg tak ganti2 baju pun selama 2 tahun…ada yg tak kisah pun ada cookies raya ke tidak..yg penting survival hidup perlu diteruskan, bagi mereka. SYukur Allah beri kemudahan dan rezeki kepada kita kali ini. Tahun depan tak tentu lagi, kan.

Kadang2 bila tgh sakan shopping dan rasa tak best sbb apa yg dihajati tak de depan mata, mula la mulut membebel. Nanti encik abang kata: mama, syukurlah apa yg ada. papa dulu nak shopping mcm ni setahun sekali payah. yelah, dah jadi anak yatim since 4 tahun. adik beradik pulak berderet. so, bersyukur la. kalau dah tak ada yg awak nak tu, redha jer la. tak mati pun kalau tak ada :

okla kawan2…syukurilah nikmat yang diberi. Ada rezeki lebih, tak salah berkongsi dengan orang lain. Sebab, setiap sen duit kita Allah memang dah janji ada hak orang lain…

sebelum berpisah, tengoklah kasut raya saya (kasut raya edisi bersyukur..hahahaha)

amacam..gempak tak?

 

3 Comments (+add yours?)

  1. aishah
    Aug 25, 2011 @ 14:06:31

    cantiknya. tak ada ke untuk aku sepasang???šŸ™‚

    Reply

  2. shahsulong
    Aug 25, 2011 @ 14:15:10

    hahahhh.. ida pun baru beli kasut raya tadi. rm50 je. court shoe. nak pakai kat pejabat sebenarnya.

    Reply

  3. mamawafiy
    Aug 25, 2011 @ 15:00:20

    chah: ada…tapi used one la hihihi
    ida: akak tak beli kasut lagi dik oii..baru je beli 2 psg bulan lepas..kira baru laa ek

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: