Ramadhan 23 {raya cookies & malas masak}

Salam Ramadhan Ke 23..alhamdulillah hari Selasa dimulakan dengan hujan rahmat mencurah-curah sekitar Dengkil/ Putrajaya..lain2 tempat pun sama rasanya…

 

tahun ni saya kurang mengorder cookies raya sbb tahun lepas banyak pembaziran berlaku..even dah bagi mak dan umah kakak ipar pun masih ada baki tak makan kat rumah..ke sebab orang tak dtg rumah saya huhuhu…

tahun ni just order tart nenas, almond london, choc rocher, choc chip cookies dan biskut nestum..cukupla untuk bagi mak dan kakak ipar. Kerepek dan kekacang dah beli kat Sg. Besar hari tu….(padahal kat Banting pun melambak kerepek kan kan). So, all in all bajet cookies raya memang kurang tahun ni. Tapi tak tau la pulak kot2 dah nak dekat raya sok saya memborong lagi🙂

choc rocher kesukaan Mia

 

choc chips cookies sedapp..dah telan malam tadi

 

cerita bab masak untuk iftar pulak, adohai malas sangat dah hujung2 ni..tak tahu kenapa..maybe sbb lately asik balik lambat jer…so penat sangat samapi jer kat umah..semalam beli aje lauk kat cafe kat opis ni…pastu bila dah hidang nampak mcm tak cukup sayur pulak..so tumis pucuk manis ala kadar jer..nasib baik encik abang suka sayur ni..layan la jugak..

sayur orang pemalas hehe

 

ni pulak lauk yang beli kat cafe:

lauk kegemaran saya...

hari ni saya iftar kat luar….mintak2 sempat balik umah sebelum isyak.

p/s: baju kurung Mia dah bertambah 3 pasang lagi..teacher dia tempahkan sepasang..tq teacher…2 pasang lagi tailor baru siapkan..sedondon dgn mama hehehe…semalam beli lagi dress utk dia..wafiy..masih tak cukup shirt lagi..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: