kenangan ramadhan….

Salam Jumaat, dah 19 Ramadhan hari ni yer…

masa2 ni teringat arwah adik lelaki saya yang meninggal dunia sebab accident 7 tahun lepas..masa ni lah….tahun 2004…masa tu mmg kami sefamily tak beraya langsung..sedih sangat rasanya..sampai sekarang teringat lagi kat arwah..Zulkarnain bin Othman @ Abang Ain..arwah adalah seorang OKU (cacat pendengaran)..tapi arwah cerdik (bukan memuji tapi kenyataan)..arwah disekolahkan since tadika hingga SPM..dia dapat Pangkat II SPM..masa kejadian accident tu arwah baru je habis SPM..Allah sayangkan dia, tak sempat nak tgk result SPM dah dijemput..takpelah..kami redha. Org macam arwah insyaallah akan beri bantuan kepada mak dan abah di akhirat kelak…dia juga adalah adik yang paling rapat dgn saya since dia suka sgt mengendeng saya ni..adik2 lain kurang la mengendeng..tak tau kenapa…tadi saya call mak, sedih jer suara mak..mak..akak tau mak sedih masa2 ni teringatkan arwah Abang Ain..masa arwah nak dikebumikan akak ingat sgt mak memang tenang..menangis mmg la sebab sapa tak sedih anak meninggal kan..tapi akak rasa mak redha dengan pemergian arwah..sebab arwah insan istimewa….tak banyak dosa (insyaallah mudah-mudahan)…masih ternampak lagi mcmana kesan jahitan post mortem kat badan Abang Ain..hmmm sedihnyaaaaaaaa….

tapi takpela..hari baik bulan baik ni kami hanya mampu sedekah sebanyak mungkin doa utk arwah..mudah-mudahan roh arwah tenang di sana..

(sedih sangat ni…………okla nak tido..)— entry lepas sahur di subuh hening 19 Ramadhan 1432

2 Comments (+add yours?)

  1. liya
    Aug 21, 2011 @ 22:45:10

    Sy x pernah tahu pun😦..rezeki dia meninggal d bulan mulia.. Al-fatihah..

    Reply

    • mamawafiy
      Aug 22, 2011 @ 08:30:17

      ah’ah..akak tak citer pun kat kwn2 sblom ni…sbb malas nak repeat citer sedih..tapi bila akak kat opis ni pun dok citer psl raya dia thn ni x best psl adik bongsu dia baru meninggal eksiden bulan lepas, akak pun citerla kisah ni supaya beliau tabah…dan gatal2 tgn pulak nak post kat sini..hehe

      Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: