Baju Raya……………

Salam Jumaat..wow rasa lega sebab dah Jumaat…

hari ni ada meeting lagi tapi start lambat skit. petang pun ada meeting..huarghh tak sabar nak tunggu lunch hour..nak rembat baju raya…

cerita pasal baju raya, untuk kids kami buat secara berperingkat..mau pitam woo kalau shopping sekaligus..utk baju kasual kami pergi hari lain, utk baju tradisional pegi hari lain..jenuh betul rupanya nak handle kids ni masa shopping baju diorang..asik urut dada jer..maklumlah masing-masing hyper. So, setakat ini baju raya kids settled. Baju raya papanya settled jugak..semalam dia amik cuti tambahan (lepas Nuzul QUran- dia cuti coz keje kat Selangor)..so dia shopping sorang2 jer..baju raya mama..ermmmm the list will continue sehingga anak bulan nampak hahahahaaaaa……

utk kids kami beli baju tradisional yang ready made jer since nak tempah tak ada tailor yang sesuai..lagipun ready made pun cantik2 dan berkualiti..nak pakai 2-3 kali je kan…saya geram sgt tgk baju girls yg ready made…comel sgt2..siap kebaya pun ada..kecik jer….saya beli 1 pasang baju kurung dan 1 pasang kebaya pendek untuk Mia..

kurung kain chiffon..sejuk je kainnya

ni pulak:

kebaya pendek bersulam..super cute!!

baju melayu wafiy

baju kasual tu mcm baju biasa je la..jeans, shirt dan kemeja…dibeli di Parkson dan JJ sahaja…malas nak gi jauh2…

ohya, tema tahun ni adalah pilihan Wafiy- kaler biru katanya..sabar je la…ikutkan je sebab dia yg seronok nak beraya…

p/s: dah last2 ramadhan ni rasa mcm malas nak masak..so dah 3 hari beli lauk kat gerai depan jer..balik umah masak nasi🙂

p/s/s: baru sedar microwaveku merajuk dgn kehadiran oven baru…dah rosak coz dah tak panas pun segala benda yg kami sumbat dalam tu..kena beli baru la nampaknya……..

4 Comments (+add yours?)

  1. liya
    Aug 21, 2011 @ 22:46:29

    Wah cik mia..sakan yer sampai 2 pasang baju awk🙂 kak wa n amoi bru beli sepasang..

    Reply

    • mamawafiy
      Aug 22, 2011 @ 08:28:45

      hihi…ada lagi 2 sebenarnya tapi x siap lagi coz tukang jahit tak siapkan lagi..yg 2 ni kain lebihan baju mama hihihi cian mia…alalala mesti comel cik amoi dgn kak wa tu nanti pakai baju sedondon!!!

      Reply

  2. liya
    Aug 23, 2011 @ 10:39:42

    semalam beli lagi..berdondon-dondon kami bertiga kak..huhuhu

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: