TT {mensyukuri rezeki dari Allah…}

Salam Khamis..

alhamdulillah hari ni sampai awal ke office, jln dah tak jammed sgt maybe becoz other people masuk opis pkl 7.30 or 8..saya still WP3…

hmm..kwn2 opis tanya, saya balik pkl 5.30 sempat ke nak masak? saya rasa ok je..sempat sangat..based on my experience, keluar opis pkl 5.45, sesak kat basement dalam 10 minit, perjalanan ke rumah amik masa 15 minit. cuba kira berapa minit tu..dalam pkl 6.10 saya dah sampai rumah. anak2 encik abang dah amik siap2 psl dia masuk keje WP2 (balik pukul 5). main2 dgn anak2 kejap..pukul 6.30 masuk dapur. kebiasaannya, dan jika saya masak lauk biasa-biasa saja, by 7.20 dah siap segala juadah. ni yg saya masak ptg semalam:

Sayur Buncis Tumis Udang

erkk..nasib baik tak tulis Sayur ‘Buncit’ tadi hehehe

lagi satu..

lauk kebiasaanku- Siakap Steam Kichap Asam Boi

itu je yg saya masak utk iftar semalam..dgn air oren Sunquick aje. Kuih-muih kami kurang layan. dah namanya golongan ‘buruk-lantak’..mmg nasik je yg dibedal. Selasa hari tu saya buat puding custard pun saya dgn encik abang je makan. budak2 tu jamah skit jer..nasib baik kasi kat jiran2 skit sorang..kalau tak membazir jer..

oh ye..sesapa nak resepi Siakap Steam Kichap Asam Boi tu..silalah search post berabuk saya..tahun lepas rasanya..cuma bezanya dulu punya resepi tak ada kicap..kali ni tambah 2 sudu  kicap Kipas Udang Merah tu yer…dan tajuk resepi adalah Siakap Steam Ala Echah. sila klik sini.

silalah cuba..this recipe is highly recommended for working mums like me and most of my frens here…senang. simple . dan letak 25 minit dlm steamer. dah masak terus. wahahaha hebat dan senang kan. CUBALAH, ANDA PASTI BOLEH!!!

all in all, saya bersyukur sangat2 dengan rezeki yg Allah bagi. sempat masak utk family, dan ada masa utk mereka. syukur ya allah!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: