A.H.A.D

salam ahad

hari ni alhamdulillah diberikan kelapangan utk memasak. coz tak keluar as usual. mak datang umah dengan zaid (anak buah yg mak jaga dari kecil). semalam kitorg amik mak. dah jemu duduk rumah dan bergaduh manja dgn abah agaknya…takpe la org tua mmg slalu camtu kan..kita pun esok agaknya camtu kan kan. wafiy dan damia sangat la teruja bila sebut mak nak tido umah kita. FYI semua cucu mak dan abah panggil mak dan abah sebagai “mak dan abah” jugak instead of “wan dan atuk”. ntahla dari mana bermula panggilan tu..takpe la, kata abah nampak muda skit hehehehe.

berbalik pada kisah masak tadi, saya masak sup ikan jenahak (alah..pakai sup bunjut adabi je..saya cuma tumbuk bawang putih, bawang merah dan halia jer), sayur sawi tumis sotong,sambal belacan “blender” dan ikan kerisi goreng (lagiii). saya rasa inilah masakan terhebat saya di hari ahad🙂 coz lengkap bersambal bagai..encik abang senyum saja…dia kata elok gak mak dtg selalu..dpt makan sedap2 (huh ingatan dan sindiran ke tu?)

skrg mak sedang rehat, zaid tgh main game, wafiy dan damia plus encik abang tido..hujan kan…saya mmg susah nak tido siang since ada budak berdua ni..jadi layan la apa yg ptut..ermmm mcm nak tgk KARAK kat Astrofirst tapi mcm serammm jer..nnt mlm nak masuk toilet pun takut..apa cer…takyah laa layan FB dan youtube jer la…kejap lagi bila semua askar dah bersedia kami nak terjah Nilai 3..mak nak beli tikar yg mcm tikar sarawak tu..fuh spesifiknya mak…takpe la..saya pun nak cuci mata sambil menyambar sekeping dua karpet hahaha…

okla kawan2 enjoy your weekend..esok nak mula kerja dan minggu yang memenatkan….goodluck!!!

4 Comments (+add yours?)

  1. liya
    Jun 27, 2011 @ 16:24:02

    Sedihhhh…parents lia tk pernah lagi datang umah lia sejak pindah umah sendiri ni..sob..sob..

    Reply

    • mamawafiy
      Jun 27, 2011 @ 16:31:12

      alahai jgn la sedih..sorry la kalau entry ni mengusik perasaanmu. akak saje je boring smlm tu yg terkeluar entry ni. parents akak pun bkn selalu sgt dtg lia..sbb dekat. kalau dtg pun balik hari je (tak bermalam pun). lagipun kami selalu balik umah diorg. ni pun abah akak x dtg psl syg sgt dgn ternakan dan tanaman dia tu..hrmmm jgn sedih yer..tak bermakna mereka tak sygkan lia kalau x dtg umah selalu. jauh,kan..sure dlm hati diorg tu mmg nk dtg tapi nak buat camna..jarak memisahkan (chewah jiwangnya haku)..oke jgn sedih2 yerrr

      Reply

  2. liya
    Jun 27, 2011 @ 16:36:17

    mmg diorg tu nak sangat datang. Tapi tu la, cam bapa lia tu kena tunggu cuti sekolah baru blh datang tapi cikgu skng ni tau jer la..time cuti tu macam2 aktiviti kat sekolah. Weekden pun sama..sian..

    Reply

    • mamawafiy
      Jun 27, 2011 @ 16:38:10

      iye..kalau bapa masih kerja mmg susah skit mau berjalan. kena tunggu cuti jgk. nanti dah tak keje sng skit hopefully blh dtg selalu🙂

      Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: