My Edible Garden III

Salam Khamis semua…

hari ni nak tunjuk gambar-gambar kebun sayur kecil-kecilan saya…kan hari tu saya kata nak upload gambar tunas yang baru bercambah…so taddaaaa…

yang ni Mia punya hasil tangan..sayur Pak Choy (tapi mcm bukan jer…)

Ni pulak Wafiy punya- Kacang Panjang..ada la rupa skitt

yg dalam pasu buruk ni, Celery mama….

tu dia..tunas celery dah nampak..yeahhhh

Ni cili api kesayangan encik abang saya..bukan dia tanam sebenarnya tapi since dia rajin tolong siramkan dan bubuh baja serta sembur racun serangga kat pokok ni (plus dia aje yg selalu makan cili api ni buat goreng telur dia..)..so pokok cili api ni beliau yg punye🙂

itu je la update nyer……

3 Comments (+add yours?)

  1. liya
    Jun 20, 2011 @ 10:26:51

    best kan kak bercucuk tanam ni..puas ati giler bila dh hidup subur..

    Reply

    • mamawafiy
      Jun 20, 2011 @ 10:36:34

      best sgt2 kan lia…skrg ni gembira je tgk pokok bila balik keje…lia msti byk jgk koleksi tanaman kan?

      Reply

  2. liya
    Jun 20, 2011 @ 14:03:16

    takde la banyak sgt..tp yg best bila kita tanam tu dari benih dah nampak pucuknya kan..hehe

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: