Play-Doh in the house!!!

Actually Play-Doh ni memang dah lama jadi pujaan dan dambaan hati Wafiy..saya pun pelik apsal anak lelaki pulak yg beria2 nak main benda gini..anak yg pompuan buat derk jer kat bendaalah ni..yg dia nak, mainan budak lelaki..haru betullah..

so, malam tadi kami berkunjung ke Parkson (Alamanda aje since dah malam) sbb encik abang nak shopping baju dan seluar kerja dia…katanya dah besar2 semua baju seluar dia (hahaha betulkah dah kurus?). bila dah masuk Parkson tu faham2 jer la..mesti lalu kat depan toys’ station tu..ternampak pulak Play-DOh ni display depan pulak tu..alahai tak boleh skip la….kena pau la encik abang..yg Damia pun tiba2 nak jugak..so 2 set la nampaknyer yer..kalau tak bergaduh tak hengat nnt kat dlm kete…

Burger? anak aku nak jadi penjual burger kah?

dah start 'memburger'..

fuh..lekanya sampai amik gambar pun buat derkk

hopefully, mainan tu bertahan la..tak mcm seblom2 ni..main pakai buang sahaja. penat dah cakap dgn diorg lepas main jgn buang2 je..kemas kan balik. mmg diorg kemas tapi dah tak rupa mainan la. kalau ikutkan hati, dah tak mau belikan mainan lagi sbb diorg mcm tak menghargai tapi fikir2 balik, kanak2 mmg memerlukan simulasi utk berkembang. so belikan je la…tapi kdg2 bila dah naik angin tu..kena jugak la marah….

hari ni nak tgk, diorg nak main lagi tak bendalah ni. biasanya, 1-2 hari teruja la..dah masuk hari ke 3 mula lah buat2 lupa. nak marah, kesian. tak marah, nanti budak2 naik lemak….buat yang terbaik aje lah…

2 Comments (+add yours?)

  1. liza
    Jun 13, 2011 @ 10:34:25

    ina…si wafiy kecik ni pun sama…dah banyak kali mintak play do lepas pernah main kat rumah kawan..terfikir gak..sibuk tul yg laki ni nak main camni..rupanya ada minat sama dgn abg wafiy..hehee

    Reply

    • mamawafiy
      Jun 13, 2011 @ 10:36:38

      hohoho sama si wafiy berdua ni ye..mmg trend skrg kot…yg laki2 suka mainan gini..yg pompuan lasakkkk yg amat…pg tadi htr wafiy ke skolah, cikgu dia kata mmg wafiy minat mainan ni sbb kat skolah pon ada….patutla beria2 sgt nakkk

      Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: