cari mood nak keje..

hari ni saya baru mula masuk kerja untuk bulan Mei ni. diam-diam dah masuk setengah tahun dah ye..

biasala mula-mula masuk keje mmg macam tak ada mood..kena buat mcm2 benda yg pelik-pelik baru mood nak datang. tapi..saya ni biasa la, baru nak layan mood, boss dah datang terjah pulak..dengan tart nenas penuh dalam mulut (tart nenas beli kat cafe minggu lepas..sedaaaappp)..pas jumpa boss terus tgk emel..mak kauuu amik hah 1042 Unread Mail..huhuhu jenuh nak mendelete dan membaca..

dipendekkan cerita, dlm byk-byk emel tu, ada 1 jenis emel yang saya selalunya saya tunggu-tunggu. bukan emel notification claim dah masuk GFMAS tu yer…(ada claim ker saya ni??hehehe)..iaitu emel daripada Rakan Pembimbing Perkhidmatan Awam (AKRAB) yang aktif kat office saya ni..kira macam Pembimbing Rakan Sebaya la hehehe..saya suka baca sebab ianya membantu menaikkan semangat especially untuk org-org yang selalu tension mcm saya ni ha..biasanya saya tak share sebab tak ada masa..just baca dan simpan dalam hati jer..so, kali ni sebab mood bekerja belum dtg dan blog ni mcm memanggil-manggil jer untuk diupdate, so saya share kan topic AKRAB semalam.

THE FINAL ANALYSIS BY DR. KENT M. KEITH

People are often unreasonable, illogical and self-centered

forgive them anyway

If you are kind, people may accuse you of selfish, ulterior motives

Be kind anyway

If you are successsful, you will win some false friends and some true enemies

Succeed anyway

If you are honest and frank, people may cheat you

Be honest and frank anyway

What you spend years building, someone could destroy overnight

Build anyway

If you find serenity and happiness, they may be jealous

Be happy anyway

The good you do today, people will often forget tomorrow

Do good anyway

Give the world the best you have, and it may never be enough

Give the world the best you’ve got, anyway

you see, in the final analysis

It is between you and Allah

It was never between you and them anyway..

CHEERS!!!!

2 Comments (+add yours?)

  1. aishah
    May 04, 2011 @ 09:48:41

    gila banyak emel kau… heeheee glamournya..
    eh, ingat alex tak? pagi tadi jumpa dia kat lobi.. he’s here… kpsu plt rasanya.. bahagian udara…

    Reply

    • mamawafiy
      May 04, 2011 @ 11:38:54

      tu la psl chah…glemer aku kat proposal org jer..USB drive la…pakej kursus lah..gerammmm jer….ye ke Alex yang agak lurus tu ke🙂

      Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: