…china…

will be there within 48 hours from now…

googled..

googled jugak!!

 

hopefully tak sejuk sangat masa ni..tengok weather forecast suhu adalah 2 darjah celsius..sejuk jgk tu…kena beli boot kot….and pakai long john, boley hahahaa poyo jer…

apa2 pun, saya sangat malas lah nak packing baju dan stok makanan selama seminggu tu..nanti tak habis makan jer..tension gua…

esok lah packing….hari ni malas hahahaaa

Advertisements

…let’s read it loud…

currently i am reading this novel..

cantik cover novel ni…

(kata bizi?…hmmm masa mmg tak akan cukup kalau nak ikutkan..tapi reading is always be my passion of life.. i’m trying to spend my times to read as much books as possible…azam tahun 2011)

next novel on the shelf:

pic googled

…petang di sg besar…

hai semua!
Kami sekarang kat sg besar, kampung hubby saya.agak dah lama juga la tak balik sini,sebab bizi lately.lagipun my PIL dah tak ada,so itu salah satu sebab jarang balik hehehehe…
Damia ngan Wafiy paling enjoy balik kampung..sbb dapat jumpa cousins dan main sampai lebam 🙂
Takpe la bagi can…

Ok..GTG!!!babai…

Posted with WordPress for BlackBerry.

…counting the days…

<a href="Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers“>

on Damia’s second birthday, i’ll be in KK for a 3 days work trip..and i think i’ll bring my lovely lil princess and my family to KK to celebrate her big day!!! YAY!!!

… it’s worth spending time reading…

pic from google

selesai membacanya dalam masa 4 empat hari walaupun terdapat gangguan di tengah-tengah pembacaan…biasalah ada anak kecik camtu la ye kawan-kawan 🙂
buku ni saya pinjam kat library office, saya orang pertama..hoyeah 🙂 (kecoh la org lain dah patpuluhpat kali baca kot..)
mentang-mentang boss dah bagi greenlight hehehehe…
kisahnya camni:
watak utama seorang lawyer pompuan yg mmg hectic giler kerjaya dia. sampai takde masa nak utk diri sendiri berehat, bahkan nak beli susu utk brekfes everyday pun 4 kali tulis 4 kali lupa hahahaah…
sampai la satu hari ditakdirkan kehidupan beliau berubah totally oleh kerana kesilapan besar yang sebenarnya bukan kesilapan dia..dia dimanipulasi oleh orang yg paling dipercayai kat office nyer. dan dek kerana malu dan tak sanggup menghadapi tohmahan teman office nyer, dia melarikan diri ke suatu tempat, secara tak sengaja disangka nak apply kerja sebagai housekeeper (maid la kiranya). masa tu la bermula kisah2 lucu dan haru dan bengong sampai rasa meleleh-meleh air mata saya tahan gelak..Damia pun pelik apsal mama tenung2 buku sambil gelak2 neh..hehehhee
best tau novel ni…cuba la baca…saya bagi: 10 bintang out of 10 huhuhi ganas tak aku..
okeh….sekian saja book review saya kali ini….

…suatu masa dahulu…

cuba teka mana saya? hehe pic dicilok dari FB kak uda..

 

mak, arwah adik Ain, Ucu Lin, Angah, Kak Lang, Kak Uda, Kak Andak..dan saya 🙂

i miss my family, and i LOVE them!!!!

…siapa Boss Besar kita?…

salam Jumaat semua…

sekadar mengingatkan diri yang lupa:

1) sebagai ibu, boss saya adalah anak-anak saya;

2) sebagai isteri, boss saya adalah suami tersayang saya;

3) sebagai anak, boss saya adalah mak abah saya

4) sebagai pekerja, boss saya adalah Ketua Bahagian saya, Dato’ TKSU dan Dato’ KSU saya;

4) sebagai hambaNya, boss saya adalah Allah s.w.t..

cuba renung-renungkan sejenak, dalam keempat-empat situasi di atas, boss yang mana satu tetap akan ada dalam keempat-empat situasi? mak abah..tidak, suami tersayang..tidak, anak-anak..lagilah tidak….yang ye, adalah Allah s.w.t..kan.

oleh itu, satu lagi bukti alam bahawa Allah itu memang layak diutamakan dalam apa jua keadaan..di sinilah. Nampak tak, atau bahasa saya ni berbelit-belit? Maksud saya, tak kira apa benda atau apa tugas yang kita buat, kita mesti ingat Allah masih berada di samping kita sebagai Boss Besar kita..tidak yang lain. Jadi, apa-apa hal pun mesti ingat untuk dahulukan Allah…sebab Allah Boss Besar kita, dan Allah yang ada hak tentukan rezeki, hidup dan mati kita…

sekian, ini hanya cetusan peribadi saya..sekiranya ada kekurangan, minta tegur-tegurkan!!

Previous Older Entries