…day 4 in China…

salam semua..

pagi ini saya bangun awal sebab nak tengok emel daripada Malaysia..internet connection hanya ada kat bilik jer. kat lobby hotel ada wifi tapi it’s so slow..dan di office memang tak ada wifi, katanya ada tapi hampeh 😦

hari ini, sambung mesyuarat yang nampaknya mcm never ending story la..issues are almost the same but they are (Chinesemen) so hard to be satisfied..don’t know what they expect, actually…

owh ya, malam tadi, berkesempatan ke ‘pasar malam’ zhuzhuo..menarik jugak sebab ada barang2 best..tapi the worst part is dog is scattered everywhere..yes, they are tame and cute but, still, HARAM okay…dan saya takut anjing :-). saya ada belikan wafiy sut jacket ultraman warna oren  (sesuai dgn warna baju school dia hehehe) and i really hope he’ll like it. and i really hope i can shop for the souvenir for all of you 🙂

ok la..time to go now…till we meet again…..

…day 3 at China…

salam semua

hari ketiga di China..

ada mesyuarat lagi..

malam tadi, team kami yg dah siap kerja petang semalam berkesempatan mencuci mata kat carrefour..huhu..ingatkan China tak ada la carrefour..ada jugak rupanya…ada member bawa beras dari malaysia dan plan nak masak nasi goreng..owh ya..kami memang amat rindukan nasi dan masakan malaysia walaupun baru 3 hari kat sini…..bestnya dapat makan nasi panas 😦

carrefour dia boleh tahan la..brg makan mmg sangat murah…nak compare dgn kat malaysia…

okla..nanti saya sambung lagi..dah nak gerak ni..

miss u all…

…Day 1 and 2 at China…

salam semua…

buat masa ini, saya dan rombongan Cik Kiah saya berada di Zhuzhou, China untuk menghadiri satu tugasan penting…dimaklumkan juga kat China Facebook tidak dapat diakses, tak tau kenapa. saya tengah try ni, mana tau boleh. tapi based on my friend’s experience yang dah bertugas kat sini, memang tak ada FB malah Youtube pun takde..whatever, janji ada blog…

Hari pertama, 26 Sept 2010 kami bertolak secara berperingkat dari KLIA..flight ambil masa 4 jam ke Baiyun International Airport, Guangzhou tapi dari airport tu ambil masa another 2 hours (by bus) utk pergi ke Guangzhou Southern Railway Station untuk ambil train ke Zhuzhou yg ambil masa juga 2 jam…letih tak ingat dan badan dah bau mcm kambing daa….tapi sabar je la. railway station ni baru je dibuka, cantik dan so gorgeous, kalah LCCT tau..(gambar akan diupload kemudian…)

sampai di Gofront Hotel, ZHozhou jam 8.30 malam..penat betul..dah mandi dan makan..apalagi..tido la..esok (hari ini) jam 8.20 dah nak gerak…

27 September 2010

agenda pagi ini mesyuarat design review kat factory. ni tengah tunggu geng2 kat lobby…nanti saya update lagi…

p/s: dah mula rindu my hubby, wafiy dan damia..wondering apala mereka buat kat sana :-). papa, if u read this, i miss u so…..

…selamat hari raya aidilfitri…

dah 10 hari beraya, baru nak wish Selamat Hari Raya. hehehe..lantaklah, raya kan sebulan…

kepada semua rakan-rakan yang singgah di sini, sama ada pernah bersua muka atau tidak, saya menyusun 10 jari memohon kemaafan andainya ada keterlanjuran yang tidak saya sedari atau pun yang disedari..sekiranya anda berkecil hati dengan apa yang saya bebelkan di sini selama ini. selamat menyambut hari raya……..

sorry gambar blur....

…toothache…

arghhh…

i hate this feeling..

sakit gigi la pulak….

berdenyut-denyut mcm something wanna push my gum…

tau lah my geraham bongsu tak habis keluar lagi..apsal la susah sangat nak keluar wahai cik gigi bongsu..

nak kata saya tak jaga gigi elok-elok, mana ada. everyday saya berus gigi 3 kali siap guna listerine tau..huhu..takpe..apa-apa pun saya anggap ini cabaran dan dugaan di bulan puasa….

Bottom teeth of a seven-year old, showing prim...

…Happy Independence Day..and happy shopping day…

kebingungan di fitting room

damia sibuk try baju raya....

tak habis2 dgn aksi ultraman dia tu

jenuh la bershopping bawak budak 2 orang ni..maid saya tak ikut sebab tgh kemas umah, basuh langsir, cadar2 dsb…

balik tu..terus sakit tangan 😦

…30th Aug Is Our Public Transport Day…

peace..sebab esok adalah Independence Day

 

dalam erl....

parental guidance is needed when kid use public transport..

pls pay the fare if u want to use it.....

tak puasa 🙂

 

seronok naik ERL dan komuter ni, itu pun kalau sekali-sekala la..kalau everyday..mau pitam kan…

sepintas lalu, saya rasa bangga juga Malaysia ada keretapi laju mcm ERL dan ada kemudahan yg setaraf kat KL Sentral tu..dan berharap semoga pada masa depan Insyaallah Malaysia ada bullet train, kalau tak pun ada MRT pun jadi lah….