…kita harus bangga jadi rakyat Malaysia…

31 Ogos sedang menghampiri kita

rasanya mcm double celebration pula tahun ni sebab kebetulan Aidilfitri jatuh seminggu lebih kurang lepas Hari Kemerdekaan..and i wonder adakah akan ada perbarisan kawad yang grand2 tahun ni sebab ini kan bulan puasa..agak letih la jugak..mungkin ada kesan sikit lah kan..walaupun sepatutnya puasa tidaklah menghalang produktiviti seseorang itu, kan..

bercakap pasal Merdeka, kat office saya ada anjurkan minggu Pameran Kemerdekaan 2010 in collaboration with Perpustakaan dan Arkib Negara. Buat booth kat lobby saja, which is my jalan untuk ke toilet atau untuk keluar office. Seronok jugak sbb setiap kali pergi toilet, saya akan singgah untuk baca buku sejarah yg dipamerkan dan kadang-kadang ambik pamplets yg ada free kat situ..untuk jawab soalan kuiz la hahahaa…saya masuk kuiz Merdeka, hadiah tak la grand sangat..yg penting adalah semangat sayangkan negara :p

kalau nak tahu, i takes me to goggle here and there and also kena baca buku jugak nak jawab soalan2 kuiz…walaupun saya ni agak patriotik dan nasionalis, ada jugak lagi benda basic yang saya tak tahu rupanya, mcm tema Merdeka tahun 2009, how would i remember that🙂

bahan-bahan revision

close up borang..due date hari ni...alamakkkkk

dan sudah pasti, bab hias menghias rupa bilik pejabat dan ruang pejabat adalah a must to do every year..seronok, dalam kesibukan bekerja, kita masih ada rasa sayang dan hormat pada negara tanah tumpah darah sendiri..thanks to all of keluarga BPK utk your valuable effort…

 

bunga pun jadi mangsa hiasan bendera

dlm bilik..meriah kan

matching pula warna bunga dgn warna bendera..

view kat ruang common area..

bendera ni mmg dah lama ada kat situ

 

Selamat Hari Kemerdekaan ke 53 saya ucapkan kepada Malaysia…semoga Malaysia bertambah maju dan mantap lagi untuk beribu-ribu tahun lagi… 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: