…muka budak-budak terlepas kurungan…

muka comot dan keletihan..

kesian kat Wafiy dan Damia..

bulan posa ni diorang tak dapat keluar ke playground, sebab tak ada org kat playground tu pun. lagipun, masa ke playground tu adalah pukul 6 ptg ke atas, which is waktu ‘genting’ utk kita prepare jaudah buka posa. kesian kat maid saya nanti tunggang langgang dia, mana nak tolong saya prepare juadah lagi, mana nak melayan budak comel dua orang tu lagi..(perasan..)

semalam, sampai aje kat muka pintu, Wafiy dan Damia dah terkinja-kinja depan grill panggil ‘mama..mama…’. Elok jer dukung Damia, along wafiy dah sarung selipar pastu dgn slambanya masuk ke dlm kete…aduh…haru betul lah..dia ajak saya ke mini market la pulak..saya kesian kat dia sebab sure dia boring duduk rumah seharian (dan berhari-hari sebenarnya). Since dia tak sekolah ni, dia mcm boring  jer duduk rumah. Kami plan tahun depan nak hantar dia ke Genius Aulad. Umur 4 tahun dah boleh sekolah la kan…kasi dia bersosial sikit..kesian duduk rumah seharian..

wuhuu..bestnya..kopak duit mama

muka innocent Nur Damia Maisara

Damia pulak, biasalah, the obidient follower of her big bro. apa abg long buat, semua pun nak ikut…tengoklah..abang long naik bendalah tu, dia pun nak……layan jer lah….

walaupun penat, bila dah pandang muka anak-anak, hilang semua penat. terima kasih Ya Allah di atas nikmat dan kurniaanMu ini….

4 Comments (+add yours?)

  1. liya
    Aug 24, 2010 @ 08:55:00

    betul tu kak..diorg pun tahu bosan gak. Seb baik la hannan & nuha duduk nursery..tp duduk nursery pn ada gak kelemahannya..terlalu byk brgaul🙂

    Reply

    • mamawafiy
      Aug 24, 2010 @ 10:09:19

      iye..byk bergaul dan senang dpt penyakit berjangkit kan. mcm wafiy dulu, selsema almost every week…tapi takpe la…janji diorg happy kan

      Reply

  2. fiza
    Aug 24, 2010 @ 09:10:28

    biasala tu… i kalo balik umah terus kene kejar paksa naik kete seround dua. ekekekekeke

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: