…ramadhan hari ketiga

kejapnyer masa berlalu
sedar tak sedar dah 3 hari kita berpuasa kan
bulan ni memang sangat busy, itu nasib baik tak kena pergi CHina hari tu, kalau pergi tak tau la apa jadi dgn diriku ini..huhuhu

just nak cerita pasal ramadhan saya..
hari pertama, sahur memang best sebab semangat nak puasa tu meluap-luap mcm merkuri (hahaha apakah?). saya prepare bahan masak malam sebelum hari Rabu tu, alah biasa jer, ayam goreng rempah, sayur buncis tumis dengan carrot pastu sambal skit. berbuka lagilah meriah wei, hari pertama la katakan. saya masak udang sambal tumis petai, kangkung goreng belacan, ayam goreng lagi, pastu ikan terubuk masin goreng, dan tak lupa mee goreng basah untuk wafiy yang tak makan nasi tu. end up, sambal tumis udang tu tak habis sampailah hari ni🙂

hari ni nak masak apa pulak yer?

5 Comments (+add yours?)

  1. liya
    Aug 13, 2010 @ 14:19:19

    sis..rajinnya u masak bulan puasa ni. I tk larat…huhuhuh

    Reply

  2. ziggurats
    Aug 13, 2010 @ 15:22:25

    Hari ni kami sekeluarga cadang nak makan sotong goreng tepung.🙂

    Reply

  3. aishah
    Aug 13, 2010 @ 15:54:52

    wafiy tak suka makan nasi? wow….

    Reply

  4. mamawafiy
    Aug 13, 2010 @ 16:45:02

    lia: hehehe akak faham awak tgh pregnen pastu travel jauh2 everyday….cuba ada kesempatan mesti lia prefer masak jugak, kan. anyway, enjoy your wiken sis…
    chah: iye..budak tu since lahir mmg tak nak makan nasik. bulan lepas bagi sebutir nasi pun buleh muntah😦
    fique: huhu sodapnyer…..

    Reply

  5. shahsulong
    Aug 16, 2010 @ 13:00:05

    ikan pekasam? YUM!!!

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: