…let’s yawn together…

ahah!!

hallo everyone..today is Friday..Friday is…no  cuti la for me..huwaaaaaaaaaaa

so sleepy, due to last nite shopping sakan activity..(how would i know the sale is so CRAZY…)

got 2 meetings today, which make me restless all over the day, as usual

……need a cup of hot drink……….PUASA LA WEIIII

Advertisements

…Ramadhan 16…

saya dapat cuti posa hehehe……….

…kita harus bangga jadi rakyat Malaysia…

31 Ogos sedang menghampiri kita

rasanya mcm double celebration pula tahun ni sebab kebetulan Aidilfitri jatuh seminggu lebih kurang lepas Hari Kemerdekaan..and i wonder adakah akan ada perbarisan kawad yang grand2 tahun ni sebab ini kan bulan puasa..agak letih la jugak..mungkin ada kesan sikit lah kan..walaupun sepatutnya puasa tidaklah menghalang produktiviti seseorang itu, kan..

bercakap pasal Merdeka, kat office saya ada anjurkan minggu Pameran Kemerdekaan 2010 in collaboration with Perpustakaan dan Arkib Negara. Buat booth kat lobby saja, which is my jalan untuk ke toilet atau untuk keluar office. Seronok jugak sbb setiap kali pergi toilet, saya akan singgah untuk baca buku sejarah yg dipamerkan dan kadang-kadang ambik pamplets yg ada free kat situ..untuk jawab soalan kuiz la hahahaa…saya masuk kuiz Merdeka, hadiah tak la grand sangat..yg penting adalah semangat sayangkan negara :p

kalau nak tahu, i takes me to goggle here and there and also kena baca buku jugak nak jawab soalan2 kuiz…walaupun saya ni agak patriotik dan nasionalis, ada jugak lagi benda basic yang saya tak tahu rupanya, mcm tema Merdeka tahun 2009, how would i remember that 🙂

bahan-bahan revision

close up borang..due date hari ni...alamakkkkk

dan sudah pasti, bab hias menghias rupa bilik pejabat dan ruang pejabat adalah a must to do every year..seronok, dalam kesibukan bekerja, kita masih ada rasa sayang dan hormat pada negara tanah tumpah darah sendiri..thanks to all of keluarga BPK utk your valuable effort…

 

bunga pun jadi mangsa hiasan bendera

dlm bilik..meriah kan

matching pula warna bunga dgn warna bendera..

view kat ruang common area..

bendera ni mmg dah lama ada kat situ

 

Selamat Hari Kemerdekaan ke 53 saya ucapkan kepada Malaysia…semoga Malaysia bertambah maju dan mantap lagi untuk beribu-ribu tahun lagi… 

…kad raya chumels…

kad raya ketiga hihihi

suka sangat dengan mesej di kad ini..

 well, saya harap sangat, walaupun anda tidak dapat kad hari raya bermesej ‘berhati-hati di jalan raya’ (mmg agak jarang ada kad mcm ni dijual di mana-mana), silalah berhati-hati di jalanraya di musim perayaan ini. Silalah ingat, jalanraya bukanlah tempatnya untuk menggadaikan nyawa, sangat tak berbaloi, kan…..

…14 ramadhan…

Typical festive fare during Hari Raya Puasa or...

Image via Wikipedia

dah hari keempat belas (14) kita berpuasa.

diam tak diam, masa berlalu begitu pantas. kejap jer kan rasanya.

dalam tempoh 14 hari ni, baru sekali berkesempatan berbuka puasa dengan family (Banting). every weekend is my leisure time, itu yg malas nak bergerak ke mana-mana. even nak ke rumah mak pun, bulan-bulan puasa ni macam tak byk sangat aktiviti..kalau hari biasa tu boleh la shop shop dgn mak ke..mandi pantai Kelanang ke, bakar ikan ke…hehehee..

this weeekend plan nak balik Sg Besar pulak, ada kenduri buka puasa yg wajib dihadiri. Jumaat tu hubby cuti but not me..AHHHH CUAKNYERRRR..nak shopping bila ek? tak tau la..since masa berlalu begitu pantas sekarang ni….(ishhh tgk gambar makanan kat atas tu..meleleh beb..nasiblah…sapa suruh wiki gambar2 tak shenonoh tu siang2 ni hihi)

…muka budak-budak terlepas kurungan…

muka comot dan keletihan..

kesian kat Wafiy dan Damia..

bulan posa ni diorang tak dapat keluar ke playground, sebab tak ada org kat playground tu pun. lagipun, masa ke playground tu adalah pukul 6 ptg ke atas, which is waktu ‘genting’ utk kita prepare jaudah buka posa. kesian kat maid saya nanti tunggang langgang dia, mana nak tolong saya prepare juadah lagi, mana nak melayan budak comel dua orang tu lagi..(perasan..)

semalam, sampai aje kat muka pintu, Wafiy dan Damia dah terkinja-kinja depan grill panggil ‘mama..mama…’. Elok jer dukung Damia, along wafiy dah sarung selipar pastu dgn slambanya masuk ke dlm kete…aduh…haru betul lah..dia ajak saya ke mini market la pulak..saya kesian kat dia sebab sure dia boring duduk rumah seharian (dan berhari-hari sebenarnya). Since dia tak sekolah ni, dia mcm boring  jer duduk rumah. Kami plan tahun depan nak hantar dia ke Genius Aulad. Umur 4 tahun dah boleh sekolah la kan…kasi dia bersosial sikit..kesian duduk rumah seharian..

wuhuu..bestnya..kopak duit mama

muka innocent Nur Damia Maisara

Damia pulak, biasalah, the obidient follower of her big bro. apa abg long buat, semua pun nak ikut…tengoklah..abang long naik bendalah tu, dia pun nak……layan jer lah….

walaupun penat, bila dah pandang muka anak-anak, hilang semua penat. terima kasih Ya Allah di atas nikmat dan kurniaanMu ini….

…Aidilfitri cookies…

Home made cookies.

Image via Wikipedia

usually, before ramadhan saya dah booked berjenis-jenis raya cookies, tanpa mengira sedap atau tidak kadang2 tu. kadang2 saja beli nak tolong kawan, kdg2 beli sebab mmg dah rasa sedap sejak beli first time, kdg2 jugak beli sebab nak cukupkan kuota..

tapi, yg pelik, tahun ni saya belum tempah apa2 cookies lagi, tau. Pelik tak? something wrong, somewhere…

note: gambar cookies ni hanyalah hiasan untuk tatapan…hehe

Previous Older Entries