…nasi lemak kukus dan mawar putih…

assalamualaikum..

hari ini, saya mulakan hari dengan makan nasi lemak kukus Saiful lauk sotong ‘pelempang’ dan telur mata kerbau. ha amik kau, panjang sungguh tajuk menu breakfast. lunch belum tentu lagi nak makan apa..

credit to google...

saya nak cerita, saya suka sangat dengan lagu Datuk Sharifah Aini, tajuk Mawar Putih Untuk Mama tu. Ada sesiapa tau lagu ni? (rasanya most of org muda tak tau..atau jarang2 dengar).

tq google for this nice pic

Saya pun tak tau kewujudan lagu ni, until yersterday..tertukar chanel radio Sinar FM..tu yang tau lagu ni best..tema kasih sayang ibu..lagu dia biasa je, tapi ada something that makes me feel syahdu la…teringat kat mak saya. lantas terus saya search lagu ni kat internet. dapatlah download. pastu simpan kat laptop. saya dengar lagu ini berulangkali, sampai PSU saya semua gelakkan saya…aparaaa..u all tak tau menilai seni la🙂. Kawan-kawan kalau teruja nak dgr lagu ni, silakanlah search sendiri ye.

dan saya pun lantas emel kan lagu ni kat my best buddies, echah, lia, kakak saya dan BIL saya kat Gurun sana tu…saja nak share…(tak tau depa suka ke tidak lagu tu, but my sis terus reply dia tak minat Kak Pah hahahahaaaaa..tau la maknanya tu..)

ok la..izinkan saya mengundurkan diri..(orang boleh berundur, masa tak boleh diundur…hehehhee got what i mean here??)

2 Comments (+add yours?)

  1. liya
    May 21, 2010 @ 04:55:18

    awat lain sgt nama sotong tu? sotong pelempang?? hahahaha

    Reply

    • mamawafiy
      May 21, 2010 @ 08:54:32

      🙂
      kitorg kat opis ni, suka panggil sotong kembang tu mcm tu
      sbb org jual nasi lemak tu suka potong sotong tu beso mcm pelempang hahahaa

      Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: