i’m sick of this…

semalam..

mesyuarat dari pukul 9.30 sampai lah habis waktu office,
pastu ‘pembesar negara’ panggil mengadap, buat keje sampai pukul 7.40 ptg,
dalam masa yang sama suami telefon kata nak ajak makan steamboat dgn anak teruna kat alamanda pukul 7..sangatlah kecewa sebab dah buang masa dia tunggu saya almost 2 hours kat situ, nasib baik anak teruna nak makan pujuk dengan main bowling,
pukul 7.50 sampai di alamanda, pusing-pusing cari parking sampai 20 minit…dalam hati dah keluar segala mala kata sumpahan..ahhh..tak kisah dah..mmg saya jahat hari ni…,
sampai johnny’s…terus order makanan, nasib baik muka suami tak ketat..maksudnya dia faham isteri dia keje sebagai pencacai sahaja, jadi kenalah terima seadanya🙂

hari ini,

pukul 8.10 pagi, elok-elok je tarik handbrake, my PSU called kata ‘pembesar negara’ nak that letter with the lampiran NOW..WTH…aarggghhhhhhhhhhhhhhhhh
..boleh sabar skit tak? kenapa tuan ‘pembesar negara’ tak mau tunggu sampai saya habis buat keje petang semalam dan ambil terus surat tu instead of kerjar saya pagi-pagi buta??…SABAR JE LA
pastu, baru je touch kad dekat TAMS, dah ada muka ‘pengacau’ dgn dokumen berbundle-bundle..owhh tidak..ke mana harus ku bawa diri…(tak boleh pun..)
kena lah invite masuk bilik dan layan seadanya sambil angkat telefon, cari PA ‘pembesar negara’ tu…sambil tu layan sikit-sikit si ‘pengacau’ tu..
8.20 pagi, PA ‘pembesar negara’ kata surat tu kena bagi kat ‘pembesar negara’ sekarang jugak..dia dah tunggu kat lobby nak pergi MAB..ahrgghhh..tension betul lah keje terkejar-kejar ni..sabar, will you?
8.21 pagi, pergi jenguk lobby, tak ada pulak muka ‘pembesar negara’ tu..kereta dia adalah (dgn driver dia), lega sebab kereta ada, means that ‘pembesar negara’ tak gerak lagi..
sementara tunggu tu, rasa nak terkucil pulak, so pergilah toilet..

8.25 pagi..aikkk, kete ‘pembesar negara’ dah gone..habislah saya kali ini…..
masuk office, telefon PA ‘pembesar negara’ dan dia kata ‘pembesar negara’ dah pesan suruh faks surat tu kat dia sebab dia tak nampak saya tadi kat lobby….Arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

so, after reading the chronology, what is your opinion, my dear?

layak tak saya jerit kuat-kuat : I’M SICK OF THIS???????????

3 Comments (+add yours?)

  1. liya
    Apr 29, 2010 @ 11:03:49

    Alamak..siannya.

    Hari2 yg agak tragik..
    Sabar yer kak..muah..muah..

    Reply

  2. mija
    Apr 30, 2010 @ 21:21:09

    life’s complicated!

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: