…slurrrrrrrrrppppppp…

setelah buat entry ‘melalak’ pagi tadi..
meh lapangkan fikiran dengan membelek gambar makanan pulak..

'binatang-binatang laut' masih bersopan di dalam pan..

ini binatang laut setelah direndam dalam sup panas heheee

sila abaikan meja yg basah lembab tak hengat tuh..

pheww.....berasap ko..

ini fish noodle..wafiy sangat suka sampai licin dia tibai..

hah..amacam…teruja tak?

Advertisements

i’m sick of this…

semalam..

mesyuarat dari pukul 9.30 sampai lah habis waktu office,
pastu ‘pembesar negara’ panggil mengadap, buat keje sampai pukul 7.40 ptg,
dalam masa yang sama suami telefon kata nak ajak makan steamboat dgn anak teruna kat alamanda pukul 7..sangatlah kecewa sebab dah buang masa dia tunggu saya almost 2 hours kat situ, nasib baik anak teruna nak makan pujuk dengan main bowling,
pukul 7.50 sampai di alamanda, pusing-pusing cari parking sampai 20 minit…dalam hati dah keluar segala mala kata sumpahan..ahhh..tak kisah dah..mmg saya jahat hari ni…,
sampai johnny’s…terus order makanan, nasib baik muka suami tak ketat..maksudnya dia faham isteri dia keje sebagai pencacai sahaja, jadi kenalah terima seadanya 🙂

hari ini,

pukul 8.10 pagi, elok-elok je tarik handbrake, my PSU called kata ‘pembesar negara’ nak that letter with the lampiran NOW..WTH…aarggghhhhhhhhhhhhhhhhh
..boleh sabar skit tak? kenapa tuan ‘pembesar negara’ tak mau tunggu sampai saya habis buat keje petang semalam dan ambil terus surat tu instead of kerjar saya pagi-pagi buta??…SABAR JE LA
pastu, baru je touch kad dekat TAMS, dah ada muka ‘pengacau’ dgn dokumen berbundle-bundle..owhh tidak..ke mana harus ku bawa diri…(tak boleh pun..)
kena lah invite masuk bilik dan layan seadanya sambil angkat telefon, cari PA ‘pembesar negara’ tu…sambil tu layan sikit-sikit si ‘pengacau’ tu..
8.20 pagi, PA ‘pembesar negara’ kata surat tu kena bagi kat ‘pembesar negara’ sekarang jugak..dia dah tunggu kat lobby nak pergi MAB..ahrgghhh..tension betul lah keje terkejar-kejar ni..sabar, will you?
8.21 pagi, pergi jenguk lobby, tak ada pulak muka ‘pembesar negara’ tu..kereta dia adalah (dgn driver dia), lega sebab kereta ada, means that ‘pembesar negara’ tak gerak lagi..
sementara tunggu tu, rasa nak terkucil pulak, so pergilah toilet..

8.25 pagi..aikkk, kete ‘pembesar negara’ dah gone..habislah saya kali ini…..
masuk office, telefon PA ‘pembesar negara’ dan dia kata ‘pembesar negara’ dah pesan suruh faks surat tu kat dia sebab dia tak nampak saya tadi kat lobby….Arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

so, after reading the chronology, what is your opinion, my dear?

layak tak saya jerit kuat-kuat : I’M SICK OF THIS???????????

…damia dah ada gigi, akhirnya…

hari ini tak de mood nak buat keje sebab rasa mcm rimas, mata berpasir-pasir, mungkin nak kena sakit mata sebab jangkit daripada bos saya. paling tak suka sakit mata, sebab SAkIT dan tak selesa. huh, minta jauh kan lah…

hmm berbalik kepada tajuk cerita, akhirnya damia dah tumbuh sebatang gigi..umur dah 1 tahun 1 bulan baru nak tumbuh tu…sangat risau saya, kot2 dia tak bergigi forever..hahahaa ada ka patut?? patutlah lately dia sibuk nak menggigit muka dan dagu sapa (apa-aap je lah Damia ni…) dan terasa sakit..rupanya ada makhluk allah kat gusi dia tu..

nak snap gambar gigi dia, thing to be absurd..sebab susah giler..kalau tak nak amik gambar, elok pulak dia tayang gigi dia..bila dah ready dgn camera, mulalah nangis la..nak peluk la..hish adik, adik…jadi, saja nak letak gambar ni..

ha..nampak tak gigi damia ni..heheheee

dan nak letak gambar ni…aksi lasak Damia lately:

itu saja lah setakat ini..mata dah semakin gatal dan rasa berpasir..janganlah sakit mata……semoga Allah dengar doa hambaNya yg lemah ini 🙂

…i’ve learned something (unethical) today…

hi all..
today is my ‘lucky’ day..
what? yeah..whatever you want to call it..
but at last i KNOW their trick all these times..

“if you don’t want to be responsible towards what you want to do because you are not sure how to do it, just call a meeting, or a series of meeting, and for sure, suddenly, there will be scapegoat “

huhuhu..what a wonderful world 🙂

PEACE….

p/s: i’m really tired. and forgive me if this entry is somehow sarcastically-written, i’m not meant to hurt anybody’s feeling, but i’m really sure that giving YOURS TRULY job to another parties IS SO UNETHICAL anyhow…..tq for those who understanding me (ada kah?)

…kemas sehabis baik…

salam semua
setelah lama blog ni bersawang, akhirnya ada mood nak update..

kali ni cerita ada tema ‘sawang-sawang’ jugak..iaitu MARI MENGEMAS BILIK OPIS YG BERSAWANG’ hehehehhee
last month saya dah kemas bilik opis ni sehabis baik..tapi still got the ‘sawang’ here and there….nak tgk cemana tahap kesawangannya? mari tengok….(jgn ikut contoh ni ye adik2 sekalian..)

ini yg atas rak tepi belah kiri

pun belah kiri jugak..

atas meja..boleh dimaafkan sbb tgh buat keje

fail2 yg dah disisihkan utk dihantar ke rumah org2 tua hahhaaaa

dan..last but not least..hehehe

kat belakang pulak..

wallamak..sangat bersemangat saya mengemas sorang-sorang (naik sheikh lepas kena balun dgn big boss..hehehee. dan juga semangat nak melawan bilik sorang bos teruna tang tang tuh yg kat sebelah je ni ha..tau kan sapa kawan2..)..org semua pakat berduyun balik nak berwiken, saya ter’ashim-ashim’ menahan habuk 🙂

hasilnya..BOLEHLAH DIBANGGAKAN…

teng teng...sangat kemas kan...

lagi….

barulah cantik...

dan lagi…

eh eh rasanya ini tak masuk dlm scene 'sebelum' tadi kan...ah..layan jer

hem..puas hati akak..yg penting..encik bujang trang tang tang tu…silalah terjah bilik i monday nanti kehkehkeh….