…cerita cameron highlands..

rasanya ada kawan-kawan dah tau kami pergi Cameron Highlands pada 17 Feb 2010 hingga 20 Feb 2010 kan..
kali ini percutian dirancang dengan detail dan dijayakan dengan cemerlang sekali….
anak-anak pun alhamdulillah tak meragam walaupun maid tak ada (dia balik kampung- abg dia nikah)

4 hari tu, habis lah rasanya satu cameron kami jejak..
yang paling mengujakan, pengalaman naik ke Ladang Teh BOH Sg Palas yang kat atas Gunung Brinchang tu.
Seram woo..lain kali sumpah taknak naik lagi {dengan kereta papa yg gedabak tu lah, dengan my car yg chumil maybe boleh lah :-)}
malu pun ada, sebab kan kami, punyalah panjang jammed kat atas bukit tu…..
tapi, worth la the sebab, best kat atas tu
kawan-kawan yg nak pergi cameron, saya sarankan pergilah Ladang Teh BOH ni..memang berbaloi-baloi…..
lain-lain tempat, biasa je la. ada strawberi, bunga-bungaan, dan hasil tanaman spt sayur-sayuran……

gambar, saya dah upload dalam Facebook..
nanti kalau saya rajin, saya bubuh kat sini sekeping dua
takut orang boring tengok gambar yang sama berulang kali…

4 Comments (+add yours?)

  1. fiza
    Feb 25, 2010 @ 18:11:13

    bestnya!!!! cuti2…hehehehe… hilang tension kejap yea?😀

    Reply

    • mamawafiy
      Feb 25, 2010 @ 23:04:27

      hem..betul tuh. masa tuh buat tak heran je kalau ada miscalled dari opis. kalau dulu. gerun lah kejap. kali ni i berhati keras hahahaha🙂

      Reply

  2. aishah
    Mar 01, 2010 @ 08:53:45

    jiji pun dah naik ke ladang teh tu and doing fine with helps from others la sebab nak reverse nak balik susah benar and kami pergi awal giler at 6 o clock something…. sebab tak nak bertembung ngn kereta lain…😉

    Reply

    • mamawafiy
      Mar 01, 2010 @ 12:17:09

      yes aku ingat kau cerita kat aku dulu..
      hmm..mmg seram kan kalau nmpk kete kat hala bertentangan kita..dok fikir lepas ke tak lepas kete aku ni🙂

      Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: