…this is life…

setelah mengalami beberapa fasa dalam hidup saya
saya percaya..
hidup ini adalah nasib yang telah tertulis sejak azali lagi
kita kena terima dengan redha atas apa yang dianugerahkan kepada kita
memang Allah akan berikan apa yang kita kadang-kadang tak suka
sebabnya, Allah nak tengok sejauh mana ketabahan seseorang itu menempuh hidupnya.

and after all,
life is all about reconciling all the resources together
into a perfect piece in our own way and perception
that is the reason why our life is different between each other..
Allah wants to test us, whether we are willing to share the best with each other or not..

8 Comments (+add yours?)

  1. bun
    Feb 08, 2010 @ 21:01:04

    just want to say hi…. just like what u said, this is life. whether it is good or bad, it is just a part of life that i believe someday when you flipped back the memories you will find that those thing makes you stronger, matured and top of that ‘yourself’. just surfing the web n found ur blog….

    Reply

    • mamawafiy
      Feb 09, 2010 @ 08:42:01

      tq bun…yeah..it’s just my reflection towards my life and the others. and hey, at last u found my place to dump everything haa…kena tapis skit lah lepas ni….πŸ™‚

      Reply

  2. bun
    Feb 09, 2010 @ 09:04:06

    what’s on the net will remain in the net. actually lepas ni ingat nak buat blog jugak. nak buat biz sket. nak jaul handbag dgn jam dan nak cari partner blogger yang minat jadi rakan kongsi. ada sape nak beli?

    Reply

  3. fiza
    Feb 09, 2010 @ 11:14:04

    Allah hanya akan beri dugaan kpd seseorang yg mampu menanggungnya…
    Allah Maha Mengetahui….

    Reply

  4. lia
    Feb 09, 2010 @ 17:13:28

    betul kak..sebenarnya itu yg menjadikan hidup kita lebih meriah. Bosan jugak klu statik kan..hehe

    Reply

    • mamawafiy
      Feb 09, 2010 @ 17:39:55

      hem…i like ur statement, lia. betul sangat tu. idea nak tulis entry ini adalah bila akak mengeluh sebab lately tidur malam asik terganggu sebab damia ni ha dah mula melasak, tidur lambat kdg2 pkl 12 mlm baru nak tido. akak merungut2 pastu papa cakap sabar je la mama. after all, anak2 kan tanggungjawab kita. kalau org lain selesa tidur malam, tak macam kita skrg ni, itu adalah rezeki diorang. kalau kita nak merungut, sampai bila2 pun hati kita tak pernah puas. bila fikir2 balik, betul jugak tu…

      Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: