…my kids’ update…

selasa hari tu pergi bawak Damia dan Wafiy ke klinik untuk regular checkup.

damia dah 7 bulan 3 minggu…
Damia memang ada appoinment, Wafiy kena pergi jugak sebab masa dia baby dulu dia dikategorikan sebagai ‘underweight’ pulak. Jadi can’t stop from seeing the paed til 5 years old.

Updates on Nur Damia Maisara:

Weight: 7.1kg (naik 900gram gitu)
Height: 67cm (agak tinggi juga anak dara saya ni)
Skills:
1. merangkak dua tiga rangkak, membebel sebut ‘ma ma ma..ba ba ba” tak henti, kadang2 menjerit sesuka hati beliau
2. bergolek-golek sampai jatuh katil..
3. bergaduh dgn abg long beliau..🙂

banyak lagi sebenarnya skills Damia tapi macam biasa2 jer..sama dgn baby seusianya…dan dia sangat kuat minum susu..satu hari siang malam dia minum 9 botol susu 4 oz..banyak ke normal hah?

jom layan gambar Damia yang terkini:

mia8bulan

sebelum bergaduh dgn abg longnya

miaabglong

abg long tak habis2 dgn Ben10 dia jer

miaabglong2

bunga-bunga pergaduhan dan nampak di situ..

wafiy pulak dah bertambah beratnya..16.4 kg sekarang.huh patutla sakit2 pinggang saya minggu lepas mengangkat dia di IKEA. Makan mcm biasa hanya nasi ayam, mee goreng dan sup. Air MILO dia suka sangat. Tapi susu memang dia tak boleh tinggal. Sehari 10 botol susu 10 oz..ini sangat tidak normal kata paed. Sepatutnya semakin besar, dah kurang susu, tapi say just take it as normal sebab dia memang tak makan nasi mcm budak2 sebaya dia yang lain.

Itu saja lah update anak2 saya……anak2 kawan semua mcmana???

6 Comments (+add yours?)

  1. aishah
    Nov 06, 2009 @ 17:36:10

    anak2 kawan2 macam mana?

    erm…

    Reply

  2. shahsulong
    Nov 06, 2009 @ 20:33:18

    macam mana?

    er, nanti saya check anak kunci rumah saya, ok ke tidak.

    HA HA HA

    Reply

  3. lia
    Nov 09, 2009 @ 15:15:51

    huhu..lia dah lama tk jenguk blog akak ni..sekali jenguk dah berlambak2 entry..
    Sori..jgn marah naaa..🙂

    Reply

    • mamawafiy
      Nov 09, 2009 @ 17:06:31

      ntah lah lately ni suka sangat update blog..
      akak everyday jenguk blog lia tapi takde update pun..
      tulis la lagi..ape2 je..

      Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: