…sila jgn buat macam ni okey…

sebenarnya dah lama saya menyimpan rasa sakit hati saya ni
since last sunday, iaitu selepas bershopping di IKEA tu..
sakit hati sebab kami dah keluar rumah awal, intentionally b’coz byk barang nak dibeli (ye lah..tengok je lebih), tapi end up JAMMED giler kat depan junction nak masuk ke IKEA tu..
saya tak tahu samada keadaan ni mmg standard kat sana, maksudnya mmg selalu jammed mcm tu ke apa.
tapi memang GERAM la sangat..
dah la byk traffic light satu hal, pastu kereta menyelit2 tak hengat pulak.hei nak je aku jerit..tolong jgn memotong barisan boleh tak….
yg paling sakit hati tu..bila tau sebab jalan jam tu..disebabkan manusia ‘mangkuk ayun’ seperti berikut (sori ayat kasar sikit but i can’t stand those ppl yg langgar peraturan ok):

mangkuk...dah ada roundabout tu gunakan la

nak masuk parking pun susah

entry2

entry1

hem..geram..
kawan2 semua tak mcm tu kan..
dah ada roundabout, guna je la
jgn membahayakan nyawa diri sendiri dan pengguna yg lain….

ni ada gambar selingan buat meredakan sakit hati hahaha🙂

mamamia

muka mia dah mcm apa tah...boring giler

10 Comments (+add yours?)

  1. liza
    Nov 04, 2009 @ 13:48:43

    kalau pg IKEA time weekand or cuti mmg horror laa..saya pernah pg sekali dulu..disebabkan tu,my hubby mmg tak nak ke IKEA langsung dah..dia kata kalau nak pergi,awak pergi sendiri..or pg ngan kawan…nasib baik saya tak keja jadi boleh jer laa pg time weekdays..

    Reply

  2. shahsulong
    Nov 04, 2009 @ 15:10:15

    akak pegi jam berapa?

    ida selalu pergi time maghrib or around 9pm. tapi selalu tak cukup masa nk berjalan2 melayan perasaan (read: berangan) la.

    Reply

  3. fiza
    Nov 05, 2009 @ 07:58:30

    mia.. jgn masam2 muka..hihi… ermmm mmg camtuh kalo pergi time peak hour.. we all selalu pergi pagi2 kul 10 sampai sana.. blh shopping dgn amannya!! haha!!

    Reply

    • mamawafiy
      Nov 05, 2009 @ 09:49:21

      mia penat la auntie…🙂
      tu la..lesson learnt: nak g IKEA kena kuar umah lepas subuh hahaaa

      Reply

  4. shahsulong
    Nov 05, 2009 @ 09:53:36

    akak, takde la lepas subuh. tapi by 8 tu dah atas jalan la. ikea bukak 830. memang nyaman membeli belah kat situ. sarap sekalik = marveles.

    afternoon kalu, memang berchenta la. esp time hujan. nak cari parking pun susah.

    Reply

  5. aishah
    Nov 05, 2009 @ 10:56:23

    oh yeah. saya selalu pergi ikea petang petang ahad yang permai….

    kira kira cam okay jer…

    saya tengok katalog ikea pun dah berangan, apatah lagi kalau ke sana… oh ikea..

    saya berdoa dapat husband kaya yang suka shopping di ikea boleh ke… ahaha

    Reply

  6. shahsulong
    Nov 05, 2009 @ 15:14:18

    chah: HA HA HA

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: